02-08-14

Bekijk dit en trek zelf je conclusie....


19:28 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit, Conflicten, Media, Politiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-01-12

Is Iran wel de echte vijand??? Is het niet de verrotte situatie in het ganse Midden-Oosten?

Het is steeds makkelijk de werkelijkheid op te delen in goeden en slechten ( de vroegere cowboys en indianen) en ook het nieuws ontsnapt er niet aan.

Zo horen we haast dagelijks dat Iran vermoedelijk aan een atoomwapen werkt en dat er sancties moeten genomen worden, zelfs een oorlog met Iran dreigt ( al jaren overigens)

Wat niet gezegd wordt is dat Iran het non-proliferatieverdrag heeft ondertekend en daardoor controle op zijn grondgebied moet toelaten (Israël heeft dat verdrag nooit ondertekend en heeft dus geen vreemde pottenkijkers ), en ook zegt men niet dat Iran pleit voor een kernwapenvrij Midden-Oosten, dus voor Iran moeten dan ook de 200 kernwapens van Israël weg . Israël is jaren terug, in het grootste geheim, kernwapens beginnen produceren (heeft er intussen al wel 200)  en heeft  geen controleurs (want zij ondertekenden het non-roliferatieverdrag nooit. Is het niet normaal dat Iran zich bedreigd voelt en meer nog nu het Westen meer en meer Iran als de boeman wil zien...

Waarom maakt men het Midden Oosten niet kernwapenvrij? Omdat de Israëlische lobby in de VS dat geen bespreekbare optie vindt....

In het journaal van 29/1/2012 zegt men het volgende over Iran:http://www.deredactie.be/permalink/1.1207923

 Geen woord over het feit dat Israel, een buurland en Iranvijandig, wél kernwapens bezit...

Iran heeft in 200 jaar nooit een buurland aangevallen...

 

Zeer relevant is daarom ook volgend filmpje ( hier met Nederlands ondertiteling als je de cc aanklikt):

 

 

02-06-10

Shame on you, shame on you !!!

Ergernis hier voor het recente gebeuren rond Gaza dat ik er stom van ben.

Kan het nog krasser: een ongewapende vredesvloot geënterd en daarvan 9 mensen gedood !!! En steeds weer moet je alle begrip hebben voor het officiële Israëlische standpunt. Israëlische officiëel standpunt dat (weer eens) klakkeloos door Freilich in Joods Aktueel overgenomen wordt en dat hij dan 's avonds nog eens bij Phara mag debiteren: zij provoceren, die vloot hulpgoederen was er eigenlijk geen enz...

Hier het fragment met Freilich bij Phara: " Israëli's werden aangevallen"

 

Michel (ook van Joodse origine notabene maar geen zionist) bood krachtig weerwerk tegen Freilich en terecht. Willen de zionisten zich eens wat soepeler opstellen? Waar is hun redelijkheid????

Waar hun zin voor juiste berichtgeving?

Hier Michel's reactie: "Ik begrijp Israël echt niet"

 

Israël wordt verplicht de gebeurtenissen te onderzoeken; Israël !! Hoe objectief kan dat zijn? Als zelfs hier in België Joods Aktueel klakkeloos de verdediging van de Israëlische interventie goedpraat, hoe zal dat dan zijn in Israël zelf?

Israël betoont spijt dat er slachtoffers vielen. Slachtoffers van geweld tegen de entering? Ja? Wie gelooft dat zij alleen konden worden gedood? Zij zijn DOOD, weg, for ever... en dit handelen van de staat Israël praat men goed !!! .

Alleen geweld door de boten zelf? En de militairen enteren geweldloos? Kan de newspeak die Israël hanteert nog cynischer?

 

De Journalist van Al Jazeera overleefde het gebeuren met gebroken arm maar kon zo niet verder filmen... aankomst journalist (vrt journaal 1/6/10)

Wat hem overkwam lijkt wel zo beoogd door de militairen, kwestie van de geschikte gefilmde informatie door te geven, beelden die dan door Israël worden verspreid en door o.a. Freilich klakkeloos overgenomen.... Wie wil de waarheid geweld aandoen?

Met de Gaza invasie gebeurde net hetzelfde (en het onafhankelijke onderzoek achteraf werd door Israël niet erkend...) Israël heeft collectiref de houding van een brutale buitenwipper voor eenieder die niet het officiêle standpunt aanhangt. Liebermann, nu minister van buitenlandse zaken, was in Moldavië ook ooit buitenwipper....

Onpartijdig onderzoek geëist. Israël is een betrokken partij en kan geen onafhankelijk onderzoek doen wel de VN : "VN moet zelf onpartijdig onderzoek voeren"

Doodgewoon walgelijk en niet om aan te zien dit ales. En niks verandert. NIKS.

Weer negen doden met familie kinderen enz... Hun leven is weg, verdriet ellende blijft achter. En geen begrip vanwege Israël?

Shame on you!!!

 

Joods Aktueel kan zich ook beter eens bezinnen of ze altijd het zionistische standpunt moeten innemen...

 

En zo compileert Joods Aktueel Phara:

Geen beelden van de 9 doden, van de gekwetsten op de boot ? De doden zijn geen  soldaten.

Het schip met hulpgoederen (gecheckt in turkije) werd  geëntert in internationale wateren...en dat mag allemaal??? Eerlijk?

Hier Joods Aktueel over dit alles (ik geef hen het laatste woord...):Persoverzicht botenactie

Tja....

10:24 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (3) | Tags: israel, palestijnen |  Facebook |

15-04-10

Zijn we nu nucleair beter af of is dat oogverblinding?

De eerst nucleaire conferentie van deze week is voorbij en de tweede begint weldra maar dan in Teheran en daar gaan Westerse landen die Israël te vriend willen houden niet naartoe.... Elk zijn nucleaire conferentie met eigen klemtonen.

Sommige onderwerpen bleven in de V.S onbesproken en juist die worden dan weer in Teheran uitvergroot: de dreiging van Israël's kernarsenaal voor Iran bvb....

 

Mooie situatieschets door Willy Claes in TerZake:

Willy Claes: "Het is een klein stapje vooruit"

 

Zo ziet Iran haar eigen nucleaire situatie, hier bij monde van haar vertegenwoordiger van het Ministerie voor Buitenlandse Zaken (via Presstv):

Iran blijft een nuceairvrij Midden Oosten voorstaan  maar daar wil Israël hoegenaamd niet van weten... israël heeft zowat 200 kernkoppen, heeft het NPT nooit ondertekend. Iran zegt geen kernwapen na te streven maar wil dan ook de kernkoppen van buur Israël weg....

08:00 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nucleaire bewapening |  Facebook |

14-04-10

Verborgen agenda van Israel: depopulatie van de West-Bank?

Gaza zoveel mogelijk gescheiden houden van de Westelijke Jordaanoever lijkt een politiek die Israël nu al jaren consequent doortrekt. Niks wijst erop dat ze een tweestatenoplossing (terug naar de grenzen van voor 1967) ooit willen nastreven. Zelfs Oost-Jeruzalem poogt men te 'verjoodsen' zodat Jeruzalem als Palestijnse hoofstad steeds moeilijker te verwezenlijken valt...Vandaag dan weer dit: Synagoge en joodse school in Oost-Jeruzalem. (op in beslag genomen grond notabene....)

 

Men wil geen voor beide bevolkingen gelijkwaardige oplossing, integendeel Israël wil steeds verder het volledige gebied overheersen ....

Let wel niet alle joden of inwoners van Israël gaan akkoord met de zionistische en nationalistische politiek die in Israël wordt uitgewerkt...

De problematiek langs Palestijnse kant bekijken wordt vaak door Zionisten afgedaan  als anti-semitische propaganda... die niet verder moet worden bekeken...


 

Over de nieuwste maatregelen het vrt-journaal: http://www.deredactie.be/permalink/1.758183

 

Democracy Now:

 

BBC:

Al Jazeera zegt dat het eerste effect van de maatregel voor velen zal  zijn: onzekerheid, de kans bestaat nu dat de Israëlische overheid  je kan wegsturen uit een Palestijns gebied waar je al jaren bent...:

14:54 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: israel, palestijnen |  Facebook |

09-04-10

Nethanyahu niet naar kerntop, ook al bulkt het in Israël van kernkoppen. Of is het juist daarom?

Nethanyahu gaat niet naar de kerntop omdat Turkije en Egypte het ook over het kernarsenaal van Israël willen hebben en verlangen dat ook Israël het NPT, het non proliferatieverdrag ondertekent.

Terecht en nogal wiedes... Israël heeft het constant over het gevaar voor mogelijke niet-civiel uitbouwen van het kernprogramma van Iran en zwijgt als vermoord over haar eigen bestaand militair kernarsenaal. Dat hoort tot hun manier van propagandavoeren. Iran heeft in tegenstelling met Israël wel het nonproliferatieverdrag ondertekend, dat verschil wordt zoveel mogelijk verborgen !

 

Dan maar als premier van Israël niet naar de top want je kan haast niet vermijden dat er ook over Israël zal worden gesproken... Een top waar alle groten van de andere kernmachten zullen zijn!!!!

Of hoe nu  de dubbele standaard die Israël al jaren hanteert even zichtbaar wordt ook in de westerse media...

vrt (1minuut): Premier Israël niet naar de kerntop.
De Standaard: Israëlische premier niet naar nucleaire top in Washington.

Rtbf (ook 1 minuut): Israël n' ira pas à Washington

Yahoo: http://news.yahoo.com/s/nm/20100408/pl_nm/us_nuclear_summ...

Afp brengt volgend duidelijk verslag met de veelzeggende kop: “Nethanyahu onttrekt zich van de top om niet in de nucleaire schijwerper te moeten.” Nethanyahu pulls out of summit to avoid nuclear spotlight.

Israël blijft even liever uit de schijnwerper want de feiten die ter sprake komen passen niet binnen haar zelfgecreëerd imago van land dat bedreigd wordt. Zij zelf vormen de bedreiging als enige  kernmogendheid in het Midden-Oosten.

 

Het blijkt nu weer duidelijk dat Israël geen echt kernwapenvrij Midden Oosten wil. Zij wil de eigen overbewapening in het Midden Oosten zeker niet afbouwen nochtans is dat het doeltreffendste middel om de spanning in het gebied te doen afnemen.

Of hoe de politiek van een land de wereld kan gijzelen.

 

Update:

Bovenstaand feit werd slechts om 13u even vermeld en haalde niet meer het hoofdjournaal van 19u op de vrt. Wel vermeldt men dan  volgend feit  Iran heeft nieuwe, snellere centrifuges mét bijpassend filmpje waarin men het gevaar van Iran's nucleaire plannen weer benadrukt en over Israël's bestaand illegaal kernarsenaal zwijgt men..

Dat men de snellere centrifuges vermeldt is terecht, de inkadering past evenwel in het imago dat Israël wil verspreiden...

Is Israëlisch lobbywerk ook aanwezig binnen de vrt?

 

 

16:39 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (1) | Tags: atoomwapens, iran, israel |  Facebook |

07-04-10

Iran lijkt de spelbreker maar is het wel zo?

Het journaal (vrt) bevat volgend item rond de kernwapenbeperking door Obama:

Zie Gebruik kernwapens wordt beperkt

 

“Als een land zonder kernwapens het non-proliferatieverdrag naleeft, belooft de VS geen kernwapens in te zetten tegen dat land ( tussen haakjes een afspraak die China zichzelf al sedert lang eenzijdig heeft opgelegd maar dat kreeg hier weinig  ruchtbaarheid...)

Maar verder zegt men in het filmpje: “De beperking van Amerikaanse kernwapens geldt overigens niet voor landen die volgens Washington illegale kernwapenprogramma's hebben zoals Noord-Korea en Iran.

De onaandachtige kijker moet de indruk overhouden dat de grote boosdoener en het grote gevaar Iran is.

Coolsaet analyseert in Terzake Obama's beslissing w.b. Het gebruik van kernwapens:

http://www.deredactie.be/permalink/1.753488

let wel Coolsaet zegt het volgende over Iran:

4'50: Wat men vreest in internationale gemeenschappen vooral in het Weense atoomagentschap dat moet toezien op de niet-verspreiding van kernwapens dat je een soort nieuwe generatie bijna kernwapens bezittende landen zoals Iran gaat krijgen die helemaal in regel zijn met het non-proliferatieverdrag maar die technologie hebben net onder de drempel om atoomwapens te maken en die op een blauwe maandag kunnen beslissen om die drempel te overschrijden.

Iran leeft dus wel de regels na , ze tekenden het non-proliferatieverdrag en zijn in de regel helemaal in orde met het verdrag , maar wordt de zwarte piet doorgeschoven in het 7-uur journaal. Het lijkt alsof ze atoomwapens al hebben.

Tegelijk wordt er helemaal niet gesproken over Israël dat kernkoppen heeft die ze elk ogenblik op Iran kan afschieten....

 

Hoe kan je de ontwapeningspolitiek ernstig nemen als je geen kernwapenvrij Midden-Oosten beoogt.

Zolang Israël kernwapens heeft en die gewoon niet bespreekbaar worden zolang blijft de kans bestaan  dat Iran zich nucleair ingesloten voelt en daarin een motief vindt om de stap naar een kernmogendheid te zetten.

(Israël zwijgt nog steeds over zijn bestaand kernarsenaal , heeft ook nooit een non-proliferatieverdrag ondertekend, Iran daarentegen heeft dat wel!!!)

Zo zien de Israëliers Iran, opvallend hoe ze zwijgen over hun eigen bestaande nucleaire slagkracht die een dreiging vormt naar Iran toe:

 

 

 


Israel bombardement nucleaire iranien 3
Geüpload door mediawatchqc.

Bekijk volgend overzicht uit de reeks 'le dessous des Cartes' over Iran. Iran blijkt niet aan de olieproductie voor het eigen land te kunnen voldoen. Bovendien krijg je (vanaf de 8ste minuut) een duidelijk beeld hoe Iran de situatie bekijkt: omgeven door meer westers-gezinde naties...

 
L'état de l'Iran _ Dessous des Cartes
Geüpload door kraft888. - De allerlaatste nieuwscontent.

De enige aanvaardbare oplossing lijkt een kernvrij Midden-Oosten, met een onvoorwaardelijke controle door een officiële internationale instantie van het naleven ervan. Zowel door Iran als Israël.....

 

Een kernvrij Midden-Oosten impliceert dus dat Israël zijn kernkoppen weghaalt....

 

17:03 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: israel, iran, vs, atoomwapens |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende