27-12-10

“En dan nu de Brabançonne”, zo wordt de koninklijke kerstboodschap op vrt aangekondigd.

Wie op kerstavond (20uur) op canvas  de omroepstem  de kerstboodschap van koning Albert II hoorde aankondigen kan niet anders denken dan dat hier gewild gemanipuleerd werd. Hoeft men een boodschap neer te halen omdat ze door de koning wordt gebracht en de omroeper hem vermoedelijk niet mag? De loning is op dit ogenblik nog een bindmiddel en wordt als dusdanig erkend zeker nu tijdens die lange regeringsvorming.

Nadat alle programma's van die avond werden aangekondigd met pittige details zei de omroeper ” En dan nu de Brabançonne....”. Alsof koning en zijn kerstboodschap ( nl. een van compromis) van geen enkel belang is. Alleen de aanvangstune werd aangekondigd en ja dat is dan ludiek, speels als die geen seconde daarop volgt...  Die omroeper was het mannetje wel die avond vermoed ik, zeker voor zichzelf. En daarmee werd de toon gezet waarmee de boodschap werd bekeken, en daar zit de manipulatie.

Van een openbare omroep verwacht je enige sereniteit waar die nodig is. Bij een kerstboodschap van de koning verwacht je dan tenminste dat die degelijk wordt aangekondigd.

 De Vlaamse omroep manipuleert hier de kijker door de koninklijke boodschap zo te “embedden” .

Iemand die pleit voor verstandhouding en compromis mag niet ernstig genomen worden, wordt hier zelfs niet aangekondigd... Is het niet goed te kijken naar wat ons allen bindt?

Geen degelijke aankondiging was die koninklijke boodschap waard op Canvas, en meteen schopte de 'kwaliteitszender' iedereen die dit land een eerlijke kans wil geven... Was dit de objectiviteit en neutraliteit die een openbare omroep moet  beogen?

 BBC of NOS zou iets dergelijks nooit doen.

19:44 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Waarde Doeterniettoe

 U schrijft: De Vlaamse omroep manipuleert hier de kijker door de koninklijke boodschap zo te “embedden” .

Wie of wat is De Vlaamse Omroep?
Denkt u dat hier een bewuste strategie van de leiding van de omroep of de leiding van een of meer redacties wordt uitgevoerd?
Of is deze manifeste negatieve sfeerschepping een symptoom van een zich al geruime tijd uitzaaiende ziekte?
Het valt te vrezen dat dit soort ergerlijke, persoonlijke(?) nummertjes het gevolg zijn van een algehele daling van het niveau van het journalistiek-mediatiek personeel.
De zondvloed aan genante contaminaties, pijnlijke malapropismen, tactloze en mogelijks zelfs ongewilde verdraaiingen ergert me elke dag weer meer en meer.
Vindt de leiding van de Vlaamse Omroep de mensen niet meer die nog weten wat een woord wil zeggen?
Zoekt men ze nog?
Zou de leiding ze zelf nog herkennen?
Of willen ze die bewust niet meer, wat uiteraard erg onrustwekkend zou zijn?

Ik ben noch royalist, noch monarchist, noch Belgicist, maar ik erger mij ook aan dit soort ethervervuiling.
De selectieve verontwaardiging van sommigen terzijde latend, eis ik neutraliteit en terminologische zorgvuldigheid van de nationale omroepen.
De gematigden van de een zijn de lauwen van de ander.
Voor de een ben je rebel en radicaal, voor de ander vrijheidslievend en rechtlijnig.
De een zijn bindmiddel is de ander zijn splijtzwam. Enz. Enz. Enz.

Beste wensen voor een waakzaam en waardenvol 2011
Sicko

Gepost door: Sicko | 28-12-10

De commentaren zijn gesloten.