21-05-10

Taalpartijen....

De taalpartijen aan beide kanten van de taalgrens wensen van BHV de inzet van de verkiezingen te maken en doen ook daarvoor hun uiterste best, het is met zulke thema's dat ze al jaren scoren. En de toekomst van het volledige land, de monetaire crisis, de sociale problematiek die verder reikt dan het 'eigen volk' wordt ondergespit voor BHV.. Als het zou worden opgelost is dat een slechte zaak voor NVA, LDD, Vlaams Belang of FDF.

Het land zelf mag, wat hen betreft, er zelfs aan geloven (zie Schiltz' bedenking uit 2002: “NVA is besmet door de erfzonde van het vooroorlogse nationalisme”..Bracke: “Dat is een zware beschuldiging waaraan ziet u dat? Schiltz: Misschien ben ik meer gevoelig dan u die in dat milieu is opgegroeid, ik ben in dat milieu opgegroeid (Bracke: juist, ja) Ik ken de dubbele moraal van dat milieu. Ik ken de onderliggende gedachten van vele van die mensen. (Bracke: “Die zijn?” ) Die zijn eigenlijk totalitair.”

Filmpje dat Bracke liever niet meer zou zien, vermoed ik...

 

Het gekke is dat NVA, Vlaams Belang stemmen halen vanuit premissen die helemaal niet meer gelden: De Vlamingen laten zich altijd doen, nu is het genoeg. De Vlamingen zijn altijd de underdog e.d.m. Stoere opmerkingen die geen vergelijk zoeken maar confrontatie...

Franstalige taalpartijen redeneren identiek: Vlamingen sturen dit land met het dictaat van de meerderheid, lijken steeds de eerste minister te moeten leveren, zijn economisch beter af en willen nu geen solidariteit met Wallonië e.d.m..

Met de wij-zij retoriek halen taalpartijen stemmen, het conflictmodel levert taalpartijen stemmen en maakt hen steeds sterker maar is niet de weg naar een vergelijk, geen weg naar een oplossing. Taalpartijen aan beide kanten van de taalgrens hebben voordeel bij de bestaande toestand en staan een oplossing voor BHV eerder in de weg. Daarom propageren ze constant geen enkele toegeving zodat uiteraard niets wordt opgelost. BHV is hun kip met gouden eieren en die slacht je niet...

 

De problematiek van BHV wordt opgeklopt en is ondanks zijn grote bekendheid nog vrij ongekend. De Standaard brengt vandaag een BHV-quiz die naar jouw kennis daaromtrent peilt.

 

Laat die BHV-problematiek de kiezer werkelijk zo warm lopen? Wordt die hele heisa niet gewoon opgeklopt door taalpartijen die denken aan het eigen kiesgewin.

De structuur van dit land vereist een federale kieskring zodat taalpartijen niet continu beloond kunnen worden door ferme uitspraken die niet kunnen worden afgestraft.

 

 

12:08 Gepost door doeterniettoe in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.