06-05-10

Onsportieve Bracke....

Geen probleem dat Bracke als fin de carrière in de politiek gaat, wel over de manier waarop. Bracke is de laatste jaren minder op de buis geweest maar had wel stevige touwtjes in handen als hoofdredacteur. Nu hij hoofdredacteur af is kwam hij terug op de buis met een belangrijk politiek programma dat zijn naam droeg en waarin alle paradepaardjes van de Vlaamse politiek optraden (tot vorige week nog...). 

Begin deze week kondigt hij zijn overstap aan: hij wordt NVA-lijsttrekker voor de Kamer in Oost-Vlaanderen en wel al bij de volgende verkiezingen!!! Een knappe marketingstunt van de NVA, resultaat van twee boeiende week-endgesprekken dixit  Bart de Wever.... Van een geschenk gesproken!! Of hoe je de staatsmedia volledig mee inschakelt in je verborgen carrièreopbouw  en ook de Vlaamse politici (die onwetend in je strategie hebben meegelopen) in de hoop op een geweldige prijzenpot nu al op 13 juni!!!!.

 

Het is zoals een werknemer bij een bedrijf die als hij zijn ontslag aanbiedt, meteen het klantenbestand van zijn werkgever meeneemt om even verder een opkomende zaak flink sterker te maken!!!. Let wel het is Bracke's recht in de politiek te gaan en welke partij dan ook te vervoegen, het geeft echter blijk van weinig deontologische scrupules zo vlug aan verkiezingen deel te nemen. . Als journalist moet hij boven partijbelangen staan en een zekere afkoeling van zijn afdruk op de beeldbuis ware netter geweest. Nu maakt hij gebruik van een voordeel dat andere politici niet hebben en dat is onsportief. Dat is zoals een renner die doping neemt en meekoerst terwijl de anderen het zonder doping moeten doen, niet beschikbaar voor hen...

Bracke's mediabekendheid wil hij nog juist niet binnen de maand al electoraal verzilveren. Netjes kan je dat onmogelijk noemen...

 

Interessant is het artikel in De Standaard (5/5/2010) van Geert Buelens: Een nieuw politiek feit.

 

 

 

 

16:47 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (2) | Tags: bracke, nva, de wever |  Facebook |

Commentaren

Zwanst na ni e jounge, dit is het beste wat Vlaanderen kan overkome, dat de beste politieke journalist an Vlaanderen naar de NVA gaat. Als zo "n hyperintelligente man naar de NVA gaat, heeft dit een heel belangrijke signaalfunctie: de mensen zijn het kotsbeu, spuugzat, over de totale ontsporing van België sinds 2007.
Gij zijt zeker zo'n Knack-lezertje, die op kutpartijtjes als CDV, VLD, Spa stemt, zeker. Welnu, ze zullen verbrijzeld worden onder de mokerhamer van NVA.
Zwanst na ni e joung

Gepost door: Johnsatyricon | 06-05-10

Waarom bekruipt mij het onbehaaglijk gevoel dat dit geen satire is?

Gepost door: Sicko | 08-05-10

De commentaren zijn gesloten.