05-05-10

Zowel vrt als rtbf tonen (ongewild aan) dat een gemeenschapszender noodzakelijk is...

Er is hier al ooit een pleidooi geweest een soort koepelmediazender te maken waar de verschillende taalgemeenschappen aan de andere taalgemeenschappen het beste van hun mediaprestaties tonen. Zowel het vrt-journaal als dat van de rtbf gaven een item van de andere zender in hun journaal:

De vrt toonde in Terzake van 3 mei: Maingain zwaar onder vuur tijdens tv-debat.

De rtbf toonde de vrt-reportage rond het incident van de vrt-ploeg in Congo:

Un bateau réquisitionné par l'armée congolaise

Als je ziet hoe twee landen, Frankrijk en Duitsland schitterende programma's kunnen maken voor hun gezamelijke achterban  waardoor beide gemeenschappen mekaar beter leren kennen, waarom zou dat hier dan niet kunnen?

Er wordt al zoveel geproduceerd dat met de nodige ondertiteling aan het andere landsdeel kan worden getoond. En taalkursussen Nederlands, Frans en Duits vinden zeker ook hun publiek waarom gebeurt dat dan niet op onze officiêle gemeenschapszenders (vrt en rtbf) ?

Dit is de eeuw van de communicatie, het niet meer opsluiten in jezelf, een eeuw van meer openheid naar andere culturen.  Belgiê heeft het voordeel dat hier verschillende culturen leren samenleven, hier is Brussel,de hoofdstad van Europa!! Geef dit land dan ook de tools om met mekaar te communiceren.

Meertaligeheid is een kracht die we verder moeten uitbouwen. Een  gemeenschappelijk tv-kanaal  kan dat helpen verwezenlijken. Waarom niet?

 

00:27 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrt, rtbf |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.