22-04-10

De verlokking van de oppositie..

De afgelopen jaren is het steeds weer gebleken wie aan de macht is wordt meestal electoraal afgestraft. VLD vreest daarvoor en klonk vorige week categoriek met haar nieuwe voorzitter: geen uitstel meer voor BHV en ze voegt op een ietwat onverwacht ogenblik de daad bij het woord: termijn verstreken, de vld wil dus niet verder onderhandelen. Dat  leidt uiteraard tot een breuk in de federale regering en  Leterme trok dus weer eens naar de koning...

Daarmee zijn we weer bij af, misschien weer en vrij vlug verkiezingen (met welk resultaat?),weer  imagoverlies in het buitenland, economisch verlies e.d.m. en dat alles omwille van een kieskring !!!! Hoe partijen (allemaal lijkt het wel) meer aan hun eigen belang denken dan aan het belang van de gemeenschap.

Hoe een politieke zaak waarin de gemeenschappen zich terugplooien op de eigen taalachterban (franstaligen en nederlandstaligen) andere dringende en voelbare problemen in de schaduw stelt.

Een politiek  eenvormig standpunet tussen Vlaamse en Waalse socialisten bvb is op dit ogenblik véél belangrijker dan BHV!! Laat BHV dan ook geen wig zijn!

Velen kan BHV gestolen worden (kijk maar naar reacties uit die streek reacties uit Wezembeek-Oppem rond BHV)  maar BHV raakt een gevoelige snaar waar taalpartijen mee scoren, VB, NVA en FDF snoepen daarvan en bidden dat het zo blijft... Hoelang gaan de andere partijen meedrijven in hun vaarwater???

Vele kiezers zijn het taalgehakketak beu want dat ondergraaft de echte problematiek van een samenleving. Er zijn grote economische en financiële problemen in heel het land.

Arbeiders van N en Z hebben eenzelfde belang te verdedigen en zouden juist dat best nu valoriseren in het kieshokje. Te vaak kiezen ze nog rechts (NVA, VB, FDF), voor partijen dus die juist niet hun echte belangen verdedigen,te vaak kiezen ze voor  partijen die heimelijk hopen dat BHV nog lang een probleem blijft....

 

Zo klonk de situatie nog twee dagen terug in Phara: "Dehaene zegt dat zijn werk klaar is"

Zo ziet het buitenland België: België scoort bij buitenlandse pers

Velen kunnen BHV niet volgen en dat geldt niet alleen in het buitenland.

Zowel Vlamingen als franstaligen voelen zich met BHV vaak bekocht en de definitie van compromis zoals gezegd in beide videofragmenten geldt zeker:

Volgens NRC: een akkoord dat zo ingewikkeld is dat zowel Vlamingen als franstaligen het als een overwinning kunnen voorstellen.

Vlaams-nationalisten betogen in Vilvoorde vanavond 22/4. Eigenaardig is wel dat men veel volk (750 man met 15 bussen) moet aanvoeren. Bij de de marktbezoekers in Vilvoorde is de problematiek minder fel.

 

Wieweet toch nog een oplossing ondanks alles? Wieweet toch nog een akkoord?

Er zijn veel argumenten om de onderhandelingen toch nog te doen lukken:

Yvan de Vadder analyseert

Thyssen suggereert dat er nog een kansje is: 'We moeten spreken, niet schieten'

Misschien is er nog licht, België is toch meester in surrealisme....

Staat de trein BHV nog op de sporen?

Trains du Soir Delvaux Paul

17:56 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bhv, belgie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.