16-04-10

Wij zijn in Vlaanderen heel hard gewoon aan goede televisie....

Steekt Internet televisie naar de kroon?

Die vraag (zie filmpje: Steekt internet tv naar de kroon? ) werd gesteld aan Amerikanen en wat bleek? Ze zijn liever hun televisie kwijt dan het net. Een verstandig antwoord lijkt me, je kan via het net ook tv-kijken en dan nog minder plaats- en tijdsgebonden....

 

Wat opviel in het vrt-filmpje is de typische zelfgenoegzaamheid hier in de commentaar van Marc Coenen, directeur strategie vrt. Elke belangrijke instelling heeft al snel de neiging zichzelf te verheerlijken, een ziekte die eens ze zich positioneert nog moeilijk weg te krijgen is.... Als iedereen binnen een instelling zegt dat ze het zo goed doen dan is elke kritische zin weggevallen en gaat men het nog gaan geloven ook. De drang naar echte vernieuwing, terugval is dan gegarandeerd.

Coenen: “ Wij zijn in Vlaanderen heel hard gewoon aan goede televisie”

Mijnheer de Directeur strategie... Veel kijkers betekent niet goede televisie. Weinig kijkers uiteraard ook niet.

Hier enkele vraagjes:

Waarom haast geen eigen wetenschappelijke programma's (vergelijk het aanbod hier met dat van Zdf of 3Sat)? Waarom geen Learning Zone zoals bij de BBC ? Schooltelevisie werd vervangen door “Radio2 op een...” Waarom geen taallessen voor anderstaligen in dit meertalige land, Waarom geen Xenius (zoals op Arte), waarom worden soms goede documentaires verborgen onde een nietszeggende naam (Virus bvb) en slechts de laatste dag aangekondigd ... En ook al was Nederland vaak voorwerp van spot met zijn talrijke zuilen, sommige zuilen steken hun nek uit en verdienen alleen al daarom respect.

 

Televisie kan boeiend zijn als een zender origineel uit de hoek komt. Wij hebben de mogelijkheid daartoe in dit veeltalige land maar daar wordt te weinig gebruik van gemaakt.

 

09:00 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.