09-04-10

Nethanyahu niet naar kerntop, ook al bulkt het in Israël van kernkoppen. Of is het juist daarom?

Nethanyahu gaat niet naar de kerntop omdat Turkije en Egypte het ook over het kernarsenaal van Israël willen hebben en verlangen dat ook Israël het NPT, het non proliferatieverdrag ondertekent.

Terecht en nogal wiedes... Israël heeft het constant over het gevaar voor mogelijke niet-civiel uitbouwen van het kernprogramma van Iran en zwijgt als vermoord over haar eigen bestaand militair kernarsenaal. Dat hoort tot hun manier van propagandavoeren. Iran heeft in tegenstelling met Israël wel het nonproliferatieverdrag ondertekend, dat verschil wordt zoveel mogelijk verborgen !

 

Dan maar als premier van Israël niet naar de top want je kan haast niet vermijden dat er ook over Israël zal worden gesproken... Een top waar alle groten van de andere kernmachten zullen zijn!!!!

Of hoe nu  de dubbele standaard die Israël al jaren hanteert even zichtbaar wordt ook in de westerse media...

vrt (1minuut): Premier Israël niet naar de kerntop.
De Standaard: Israëlische premier niet naar nucleaire top in Washington.

Rtbf (ook 1 minuut): Israël n' ira pas à Washington

Yahoo: http://news.yahoo.com/s/nm/20100408/pl_nm/us_nuclear_summ...

Afp brengt volgend duidelijk verslag met de veelzeggende kop: “Nethanyahu onttrekt zich van de top om niet in de nucleaire schijwerper te moeten.” Nethanyahu pulls out of summit to avoid nuclear spotlight.

Israël blijft even liever uit de schijnwerper want de feiten die ter sprake komen passen niet binnen haar zelfgecreëerd imago van land dat bedreigd wordt. Zij zelf vormen de bedreiging als enige  kernmogendheid in het Midden-Oosten.

 

Het blijkt nu weer duidelijk dat Israël geen echt kernwapenvrij Midden Oosten wil. Zij wil de eigen overbewapening in het Midden Oosten zeker niet afbouwen nochtans is dat het doeltreffendste middel om de spanning in het gebied te doen afnemen.

Of hoe de politiek van een land de wereld kan gijzelen.

 

Update:

Bovenstaand feit werd slechts om 13u even vermeld en haalde niet meer het hoofdjournaal van 19u op de vrt. Wel vermeldt men dan  volgend feit  Iran heeft nieuwe, snellere centrifuges mét bijpassend filmpje waarin men het gevaar van Iran's nucleaire plannen weer benadrukt en over Israël's bestaand illegaal kernarsenaal zwijgt men..

Dat men de snellere centrifuges vermeldt is terecht, de inkadering past evenwel in het imago dat Israël wil verspreiden...

Is Israëlisch lobbywerk ook aanwezig binnen de vrt?

 

 

16:39 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (1) | Tags: atoomwapens, iran, israel |  Facebook |

Commentaren

Toch oppassen dat de snelle centrifuges geen wasmachines blijken te zijn... Vraag maar eens aan Colin Powell wat hij van dit soort expertises denkt...

En inderdaad, men zou haast gaan denken dat ook het huis van vertrouwen een verborgen agenda heeft... en in de grond is dat wel zo, maar de meesten die erin meespelen, beseffen het als ware patsies zelf niet eens...

Gepost door: Sicko | 10-04-10

De commentaren zijn gesloten.