07-04-10

Iran lijkt de spelbreker maar is het wel zo?

Het journaal (vrt) bevat volgend item rond de kernwapenbeperking door Obama:

Zie Gebruik kernwapens wordt beperkt

 

“Als een land zonder kernwapens het non-proliferatieverdrag naleeft, belooft de VS geen kernwapens in te zetten tegen dat land ( tussen haakjes een afspraak die China zichzelf al sedert lang eenzijdig heeft opgelegd maar dat kreeg hier weinig  ruchtbaarheid...)

Maar verder zegt men in het filmpje: “De beperking van Amerikaanse kernwapens geldt overigens niet voor landen die volgens Washington illegale kernwapenprogramma's hebben zoals Noord-Korea en Iran.

De onaandachtige kijker moet de indruk overhouden dat de grote boosdoener en het grote gevaar Iran is.

Coolsaet analyseert in Terzake Obama's beslissing w.b. Het gebruik van kernwapens:

http://www.deredactie.be/permalink/1.753488

let wel Coolsaet zegt het volgende over Iran:

4'50: Wat men vreest in internationale gemeenschappen vooral in het Weense atoomagentschap dat moet toezien op de niet-verspreiding van kernwapens dat je een soort nieuwe generatie bijna kernwapens bezittende landen zoals Iran gaat krijgen die helemaal in regel zijn met het non-proliferatieverdrag maar die technologie hebben net onder de drempel om atoomwapens te maken en die op een blauwe maandag kunnen beslissen om die drempel te overschrijden.

Iran leeft dus wel de regels na , ze tekenden het non-proliferatieverdrag en zijn in de regel helemaal in orde met het verdrag , maar wordt de zwarte piet doorgeschoven in het 7-uur journaal. Het lijkt alsof ze atoomwapens al hebben.

Tegelijk wordt er helemaal niet gesproken over Israël dat kernkoppen heeft die ze elk ogenblik op Iran kan afschieten....

 

Hoe kan je de ontwapeningspolitiek ernstig nemen als je geen kernwapenvrij Midden-Oosten beoogt.

Zolang Israël kernwapens heeft en die gewoon niet bespreekbaar worden zolang blijft de kans bestaan  dat Iran zich nucleair ingesloten voelt en daarin een motief vindt om de stap naar een kernmogendheid te zetten.

(Israël zwijgt nog steeds over zijn bestaand kernarsenaal , heeft ook nooit een non-proliferatieverdrag ondertekend, Iran daarentegen heeft dat wel!!!)

Zo zien de Israëliers Iran, opvallend hoe ze zwijgen over hun eigen bestaande nucleaire slagkracht die een dreiging vormt naar Iran toe:

 

 

 


Israel bombardement nucleaire iranien 3
Geüpload door mediawatchqc.

Bekijk volgend overzicht uit de reeks 'le dessous des Cartes' over Iran. Iran blijkt niet aan de olieproductie voor het eigen land te kunnen voldoen. Bovendien krijg je (vanaf de 8ste minuut) een duidelijk beeld hoe Iran de situatie bekijkt: omgeven door meer westers-gezinde naties...

 
L'état de l'Iran _ Dessous des Cartes
Geüpload door kraft888. - De allerlaatste nieuwscontent.

De enige aanvaardbare oplossing lijkt een kernvrij Midden-Oosten, met een onvoorwaardelijke controle door een officiële internationale instantie van het naleven ervan. Zowel door Iran als Israël.....

 

Een kernvrij Midden-Oosten impliceert dus dat Israël zijn kernkoppen weghaalt....

 

17:03 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: israel, iran, vs, atoomwapens |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.