31-03-10

En dan is er het eeuwige BHV...

Een onderwerp dat beroering brengt en dus door taalpartijen liefst niet opgelost wordt want taalpartijen danken hun groei en hun verderbestaan juist aan zulke thema's die ze liefst tot conflicten omvormen.

Nogal wiedes dat zowel Bourgeois als Maingain dit onderwerp graag op de agenda houdt en liefst niet oplost. Bourgeois stak deze week de lont aan en Maingain blaast het vuur nog wat aan langs zijn kant. Dit probleem blijft hen kiezers opleveren...

Je kan het beide heren kwalijk nemen dat ze graag olie op het vuur gooien en intussen de echte problemen laten verrotten....Zij denken niet aan het land maar vanuit hun partij.

De kiezer kan daarop reageren door niet op taalpartijen te stemmen hoe sympathiek BDW in 'de slimste mens' ook was....

 

Het is overduidelijk: taalpartijen creëren liefst tegenstellingen: Wallonië – Vlaanderen, Vlaams – Frans, houden die tegenstellingen  levendig en kloppen die liefst op tegen verkiezingen of van zodra er mogelijke oplossingen zich zouden kunnen aanbieden. Ging Dehaene niet met een mogelijk compromis komen even na Pasen?

Zoals men zei in het journaal FDF en NVA zijn bondgenoten. Hun hetze brengt hen allebei stemmen op.

(luister hier: Zijn N-VA en FDF objectieve bondgenoten )

(Hier Carl Devos in TerZake: N-VA en FDF objectieve bondgenoten. )

Stel dat Vlamingen en Walen het met mekaar zouden vinden, wat moeten taalpartijen dan nog? Hun kiezerspubliek zou snel afkalven.

N-VA en FDF willen geen oplossing, zij willen gewoon stemmen blijven oogsten elk in het eigen kiesgebied.

Tja....

 

 

23:39 Gepost door doeterniettoe in Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgie, bhv |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.