28-03-10

Sinead O' Connor over het gebrek aan openheid binnen het Vatikaan

Sinead O' Connor, zelf slachtoffer van kindermishandeling (alhoewel niet door geestelijken) klaagt in volgend interview het gebrek aan openheid binnen het Vatikaan aan.

Het lijkt erop dat het Vatikaan vooral beoogt de paus zelf te vrijwaren van elke mogelijke blaam, hij mag niet zijn betrokken bij toedekschandalen in het verleden..... Eerlijk de waarheid bloot te leggen, hoe die ook is, creëert een sfeer dat het voortaan anders wordt zoniet lijkt het erop dat we gewoon aan een nieuw rondje toedekken beginnen.

Als de kerk nu verstandig handelt en er met de minste kleerscheuren wil uitkomen, dan speelt ze open kaart en behandelt ze eenieder gelijk binnen het lopend onderzoek, ook haar leider.

Stel dat de paus er iets van wist en hij het ook ooit in een ver verleden het in de doofpot poogde te steken... Is er dan nu een mooier voorbeeld denkbaar van nederigheid dan een paus die, na eeuwen de ongenaakbaarheid zelf, nu een 'mea culpa' zou slaan...

Dat zou een voorbeeld zijn voor elkeen, we kijken allen graag naar wat de ander fout doet en niet naar onszelf.  Zulk gebaar zou de kerk terug aanzien geven, respect..

Tonen dat een betere wereld haar menens is.

 

 

 

11:46 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: sinead o connor, het vatikaan, kindermisbruik |  Facebook |

Commentaren

Gebrek aan openheid? Zeg maar gewoon, en juister, leugens.

Groensels,
Sicko

Gepost door: Sicko | 29-03-10

De commentaren zijn gesloten.