20-03-10

Israël-Palestijnen een oplossing binnen de twee jaar???

De Standaard online kopt “ Kwartet eist oplossing binnen de twee jaar israêl- Palestina

 

Wie kan dat geloven als men de 'Don't ask don't tell....' van de Israëlis nog verder gaat accepteren?

Een ziekmakende situatie blijft bestaan als het kwartet zulke mentaliteit van Israël nog langer aanvaardt bij toekomstige Israëli- Palestijnse onderhandelingen. De 1600 nieuwe Joodse woningen worden verder gebouwd in Oost-Jeruzalem, een gebied waar men de plaatselijke bevolking met 'renovaties' wegjaagt. Oost-Jeruzalem moet voor Israël meer en meer joods worden zodat Jeruzalem ooit ondeelbaar wordt en Israël er blijvend aanspraak kan op maken. Weg Oost-Jeruzalem als Palestijnse hoofdstad? En tegelijk pleit het kwartet (De VS, Rusland, E.U., V.N) voor een stopzetten van de bezetting die begon in 1967...Gaat men die 1600 woningen als eerste stap van goodwill terug afbreken?

 

Een nijpend probleem die 1600 woningen dat men nu denkt op te lossen door van die verdere Israëlisering geen punt van te maken. Het kwartet stelt dat binnen de twee jaar Israël en de Palestijnen tot een akkoord moeten komen tot het creëren van een onafhankelijke leefbare en democratische Palestijnse staat. Makkelijk gezegd als men intussen Israël toch verder laat gaan met het uitbouwen van joodse vestigingen in stilte. Don't ask, don't tell...

Die mentaliteit heeft van Israël al een kernmacht gemaakt; dont ask don't tell....

De toestand verziekt verder. Waar is die goodwill?

Nethanyahu verzekerde de VS dat er 'vertrouwenwekkende maatregelen' komen. Zulke uitspraak creëert een positief imago voor Nethanyahu, “een man van goede wil” lijkt het dan, maar zulke uitspraak houdt tenslotte niks in.

Wel worden de bijkomende woningen in Oost-Jerusalem gebouwd maar niet langer aangekondigd...

Is dat die goodwill vanuit Israël? Men werkt er aan imago maar de wil tot verandering is niet echt aanwezig. Het lijkt alsof de partijen die er aan de macht zijn de huidige toestand willen behouden of versterken.

 

En zo valt Jan publiek in slaap en lijkt de politiek van Israël redelijk.

 

 

De officiële politiek van Israël is niet het standpunt van alle joden. Zo betoogt zondag 21/3/10 de UPJB (Union des Progressistes juifs de Belgique) tegen de komst van Avigdor Liebermann in België. Dit zijn hun eisen:

Non à Avigdor Lieberman, arme d’épuration massive

Stop au blocus de la bande de Gaza

Stop à la colonisation de la Cisjordanie et de Jérusalem-Est

Stop à la construction du mur de l’annexion

Respect du droit international

Hier meer daarover  en praktische gegevens daarrond: http://www.upjb.be/spip.php?article105

 

11:20 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: israel, palestijnen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.