09-03-10

Het echte gezicht van de republikeinse woordvoerders....

Rachel Maddow geeft in haar jongste show (van 8/3/10) een mooi overzicht over hoe de republikeinen de healthreform hebben aangepakt (met vele citaten uit Republikeinse hoek). Republikeinse woordvoerders wilden met het ziekteverzekeringsdebat geen echt debat aangaan, wilden geen compromis, hun  bedoeling is gewoon de gezondheidshervorming te torpederen !!! Vele woordvoerders hebben blijkbaar belangen in de huidige ziekteverzekeringen en zij willen die niet in gevaar brengen door Obama's voorstellen.

 

Maddow heeft geen bezwaar dat men standpunten kenbaar maakt ook al zijn ze tegengesteld aan de hare alleen moeten de tegenstanders wel kenbaar maken waarom ze zo tegen zijn, moeten ze met open vizier praten... het blijkt dat velen verstrengeld zitten in de lucratieve bestaande ziekteverzekeringen en ze gewoon de bestaande toestand daarom willen behouden;

 

Het gaat hier dus niet om een rationeel debat met argumenten. Het debat is van republikeinse kant heeft gewoon de bedoeling die verzekeringshervorming te torpederen.

 

Tragisch en  onbegrijpelijk is dat die republikeinse woordvoerders  een groot deel van de bevolking meekrijgen in hun campagne. Een campagne die niet stoelt op redelijke argumenten maar louter op gevoelens. (anti- Obama, anti-ziekteverzekeringshervorming, wat men niet wenst stelt men voor als socialisme  e.d.m...)

 

Tja....

.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

18:43 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vs, gezondheidshervorming |  Facebook |

Commentaren

Helaas Tragisch? Ja.
Onbegrijpelijk? Helemaal niet.

De bevolking halt de info bij de Amerikaanse media.
Die zijn voor bijna 100% eigendom van dat ene percentje van de bevolking dat tegelijk eigenaar is van zowat alle bedrijven, geneesmiddelenfabrikanten, private ziekteverzekeringen, wapenfabrikanten, oliehandelaars en noem maar op.
Die media werken in opdracht van hun broodheren.
Ze gebruiken hun quasi monopolie op het nieuws, de informatie, de duiding enz.. om de grootste motivator voor alle mensen aan te wenden: angst.
De mediamachines van de miljardairs hebben een leugenstroom teweeg gebracht waarin de mensen wordt aangepraat dat Obama een kruising van Hitler en Stalin is.
Hij zal de staat misbruiken en hij heeft slechte bedoelingen: hij wil de Amerikanen hun vrijheid afnemen, ja zelfs hun leven is niet veilig!
Zijn ziekteverzekering zou panels oprichten die gaan beslissen of oude mensen nog verzorging waard zijn. Idem voor gehandicapten… en waarschijnlijk zullen ook republikeinse kiezers niet veilig zijn voor de dictaten van die verwerpelijke doodseskaders van de staatsgeneeskunde…
Een zwaar verkleuterde meerderheid gelooft die onzin. Zo ongelooflijk? Helaas gaat het hier stilaan(?) ook die richting uit.
Ja, er zijn daar ook zenders als MSNBC, waarvan enkele programma’s een andere klok laten luiden.
Een uitlaatklepje voor de intellectuelen van ‘links’.
Te weten dat links hier nog behoorlijk rechts van ons centrum staat.
Nog marginaler zijn de TYT-journalisten: The Young Turks. Die vertellen nog ‘subversievere’ praat dan Maddow en Olbermann.
Nooit gehoord van repressieve tolerantie?
Het valt te vrezen dat Noam Chomsky al decennia gelijk heeft als hij het verschil tussen democraten en republikeinen rommelen in de marge noemt.
Maddow en Olberman zijn inderdaad sprankeltjes hoop voor de Amerikaanse media en uitzonderlijk taalvaardige talenten die rechtvaardigheid zoeken. Volhouden, maar ik houd toch mijn hart vast.

Gepost door: Sicko | 10-03-10

Bedankt Sicko voor je interessante aanvulling. Het is jammer dat velen zich zo eng informeren en alleen de eigen klok willen horen. En als die klok een bron is die de eigen lucratieve belangen verbergt is het om moedeloos te worden. Alleen dát kan je je niet veroorloven: het speelt te veel in de kaart van hen die zich een manipuleerbare bevolking toewensen.
Het net geeft de mogelijkheid dat de massa zich emancipeert, over de muur kijkt naar andere standpunten om tenslotte zelf te beslissen. Dat gebeurt helaas te weinig. te vaak zoekt men uitsluitend bevestiging van reeds ingenomen standpunten, andere bekijkt men niet.
Het is van de gekke dat Amerikanen tegen een ziekteverzekering zijn waar zij tenslotte als samenleving maar voordeel bij kunnen hebben!
Willen ze wel samen als groep een leven opbouwen?
Blijft vrijheid daar het recht van de machtigste, de sterkste?

Gepost door: doeterniettoe | 10-03-10

De commentaren zijn gesloten.