18-02-10

Houtwinning in regenwoud Congo, geen motor voor lokale ontwikkeling.

Bij de Mexiconatie (Antwerpen) hield Greenpeace een actie en daarover vertelt Greenpeace verantwoordelijke bosbouw An Lambrechts het volgende:

 

De partij die hier ligt heeft een marktwaarde van meer dan 40.000 €. Als je dat vergelijkt met de informatie waarover wij beschikken, wat de leden van de lokale gemeenschap hiervoor heeft gekregen in ruil voor deze stammen dan zijn dat enkele dollars. En dat toont ook aan dat de houtkapindustrie niet noodzakelijk een motor is voor lokale ontwikkeling in Congo.”

 

http://www.deredactie.be/permalink/1.718234

 

 

Uit de Standaard online:

Greenpeace klaagt import verdacht hout uit Congolees regenwoud aan.

 

“De partij wengéhout in Antwerpen bedraagt 50 kubieke meter en heeft een marktwaarde van ongeveer 45.000 euro. 'De huidige bosontginning brengt nochtans nauwelijks ontwikkeling voor de lokale bevolking. We vragen de Congolese autoriteiten om het moratorium op de uitreiking van nieuwe vergunningen te handhaven en kapvergunningen daadwerkelijk te schrappen. Daarnaast moet de Europese Unie een wet voorzien waardoor de lidstaten kunnen verhinderen dat illegaal gekapt hout hun grondgebied bereikt.' “

 

 

08:45 Gepost door doeterniettoe in Milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: regenwoud, congo |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.