09-02-10

Financiën, de politieke verantwoordelijke wil niet voor de vrt....

De federale minister van dit land Didier Reynders (MR) weigerde elke medewerking aan de -reportage rond financiën die de gemeenschapszender vrt zondag ll. op de buis zette.

 

Ziehier de bewust Panorama-uitzending:

http://www.deredactie.be/permalink/1.711992

 

Die uitzending ontlokte veel reactie zie hier de talrijke reacties in Knack Focus: Het failliet van financiën#

 

Het laatste stuk van Phara van ma 8/2/09 behandelde de desbetreffende uitzending en had als gasten o.a. Bart De Wever en Carl Devos. Carl Devos stelt terecht dat een gedrag als dat van Didier Reynders niet zou gebeuren als er een federale kieskring zou bestaan:

 

Carl Devos:

Het zou een aanwinst zijn voor het debat als de kijkers zelf de argumentaties kunnen zien en horen. Want nu, nu praten vlamingen onder mekaar over franstaligen en omgekeerd. Ze denken zus, of ze denken zo maar we zien en horen die mensen zelf haast niet aan het werk. Hoe kan je dat doen? Je kan franstaligen niet verplichten om langs te komen. Er is maar een manier om ervoor te zorgen en dat is dat ze een belang hebben. Als ze hier stemmen kunnen winnen of verliezen dan zullen ze ook geneigd zijn om zich hier te presenteren. Er is een piste de federale kieskring da's het uitbreiden van de provinciale kieskring tot een kieskring voor heel België die er voor zorgt dat de franstaligen zich ook in Vlaanderen moeten aanbieden om bepaalde zetels te halen of te verliezen (...)

Kijk hier naar het bewuste deel uit Phara:

http://www.deredactie.be/permalink/1.712563

Het politiek reilen en zeilen kan ook al meer zichbaar gemaakt worden door gewoon de vrt ondertiteld zichtbaar te maken in Brussel en Wallonië en de rtbf ondertiteld in Vlaanderen.

Of beter nog door gemeenschappelijk een zender op te richten die het beste uit N en Z van dit land samenbrengt. (zie poll links op deze blog)

Te gek dat dit land geen overkoepelend kanaal heeft in de media. Ook dan zou het gedrag van onze politici in het andere landsdeel meer zichtbaar zijn. Bovendien bevordert het onze talenkennis.

15:45 Gepost door doeterniettoe in Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgie, vrt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.