20-11-09

Yes we can?

Volgende clip toont op een overtuigende wijze de schoonheid maar ook de kwetsbaarheid van het leven op deze blauwe planeet. Hoe vernuftig het hele systeem werkt. Tenminste als de mens door zijn kortzichtig handelen het geheel niet grondig verstoort, wat op dit ogenblik door ons mateloos CO2-verbruik aan het gebeuren is.

Hoogtijd dus dat we niet langer vanuit onze ego-gerichtheid en consumptiedrift handelen. Het hele ecosysteem staat op kantelen. Onze individuele vrijheidsdrang mag niet zover worden toegelaten dat hij alle leven op deze planeet bedreigt. Een stringente regelgeving dringt zich op.

 

Plaatselijke politici nemen niet graag maatregelen want die zijn onpopulair, brengen geen stemmen op. Dat Europa ze hier dan aan ons allen collectief oplegt, het moet, er is geen keuze. Gelukkig is er al Europa!  In China is er (ook gelukkig) nog een overkoepelende macht voor een miljard mensen wat ook de sterkte van China verklaart en het makkelijker maakt dwingende  regelgeving op te leggen.

Er is dringend behoefte aan een wereldregering voor de internationale globale problemen zoals klimaatdoelstellingen. Een regering die op lange termijn kan denken, moet denken en navenant handelen.

Time for Change!

 

Ook volgend filmpje toont aan dat we best dit probleem verenigd aanpakken.

 

 

07:45 Gepost door doeterniettoe in Milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: copenhagen, ecosysteem, co2 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.