09-11-09

Over Media in de VS.

Fox is een veelbekeken Amerikaanse nieuwszender die ongenuanceerd Obama de grond inboort, gewoon omdat Obama een democraat is en zij een republikeinse agenda huldigen. Je kan dus eenvoudig stellen - en zo simplistisch ligt het bij hen – dat zij horen tot de Republikeinse reklamecampagne maar geen nieuwszender zijn. Hun duiding is er niet op gericht iets toe te lichten langs alle kanten, een feit te plaatsen in een juiste context. Zij denken eerst na over de strategie hoe ze een daad of plan van de president negatief kunnen duiden. Dat kan je hun verborgen agenda noemen en daardoor is dit geen nieuwszender maar een propagandakanaal van oerconservatief republikeins Amerika.

 

Zie bvb volgend filmpje uit TerZake: Obama in de clinch met Fox.

 

Niet iedereen vond het een verstandige zet van Obama Fox te weren. Björn Soenens vindt van wel: Obama moet reageren (vrt, TerZake 3/11/09)

In De Standaard denkt professor Geert Bulens er anders over: Pas op met Fox (D.S. 31/10/09)

 

Kijk welk effect Fox' nieuwszender heeft op conservatief Amerika:

sitestat

 

Jon Stewart over Fox in Comedy Central (een kabelzender in de VS, ook te zien in de UK en zelfs tot in Antwerpen op More4 via Astra 28.3° satelliet):

 

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
For Fox Sake!
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorHealth Care Crisis

11:16 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (1) | Tags: media, fox, obama |  Facebook |

Commentaren

Dank om dit te brengen. Fox is inderdaad een zeer machtige propagandamachine van de Republikeinen, die alles doen om Obama in diskrediet te brengen. Glen Beck is nu de star van Fox. Fox is ondenkbaar in Europa, maar zeer nteressant om te bestuderen naar retoriek: d.i. vereenvoudigingen, spelen op de man, eenzijdige voorstelling van de realiteit, etc. Het is een bron bij uitstek om om te weten te komen hoe de gemiddelde conservatieve Amerikaan denkt.

Gepost door: Johnsatyricon | 09-11-09

De commentaren zijn gesloten.