25-10-09

Twee keer nieuws (zelfde zender, zelfde dag) met een wereld van verschil...

Stel je bent een Irakees die naar hier gevlucht is en je ziet het 1uur journaal en dat van 19uur, je zal amper geloven dat het van dezelfde nieuwszender kan komen.

 

Hier het een uur-journaal: http://www.deredactie.be/permalink/1.622376

 

Kijk naar 4:52 min waar Martine Tanghe als nieuwsitem dat nog moet komen zegt “Straks krijgt u van ons een uitgebreid sporthoofdstuk, met natuurlijk aandacht voor Standard dat met een totaal vertimmerde ploeg tegen Zulte-Waregem opnieuw punten heeft laten liggen.”

De aanslag in Irak met minstens 70 doden wordt niet vooraf aangekondigd, wel dat er straks nog sport komt !!

 

Ben ik de enige die aanstoot neemt aan het feit dat een nieuwsjournaal van een staatszender meer aandacht geeft aan sport dan aan een gebeurtenis waar vele mensen het leven bij inschieten (ja, ik weet het, het zijn buitenlanders, Irakezen !)....

 

Een Irakees die dit zou zien zal denken: volkje dat alleen met zichzelf bezig is....

 

Hier het journaal van 19 uur:

http://www.deredactie.be/permalink/1.622794

 

M.i. prima gedaan met oog voor zowel binnen als buitenland. Duiding rond de bomaanslag in Irak van Rudi Vranckx. Sportnieuws even achteraf en nadien in een aparte uitzending (sportweekend ). Sport ditmaal degelijk afgescheiden van het echte nieuws.

Zou het zo niet altijd kunnen? Sport is tenslotte een spel, of zou dat moeten zijn, en een staatszender moet de juiste proporties respecteren..

 

 

 

20:47 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.