17-10-09

wij en zij... ad absurdum, over dorpsmentaliteit...

trojan-horseTot in het absurde gaan opdelingen in wij tegen zij...

Je had Vlamingen- Franstaligen , autochtoon -allochtoon (wat eigenlijk meer en meer een segregationistische opdeling wordt, nu er al derde generatie 'allochtonen' zijn.... die benaming wordt beter afgeschaft ) Belgen- Vlamingen, enz... Opdelingen die partijen soms graag in de verf zetten om stemmen te winnen.

Het kan zich tot in het absurde ontwikkelen. Mijn straat tegen jouw straat...Mijn huis tegenover dat van de buren... Wij moeten beter af zijn dan jullie. Ik een grotere auto dan jij, enzovoort.

 

Ook het Antwerpse referendum ontsnapt niet aan zulke opdelingen. Het vrt-journaal zet ze even in de verf: Lange Wapper? Het kan me niet schelen...

Hier de resultaten enquête Oosterweelverbinding

Wilrijk lijkt wel gewonnen voor de Wapper dixit een peiling omdat die Wapper geen implicaties heeft op Wilrijk.... Mooie solidariteit, al valt het nog te zien of het zo gortig wordt. Of poogt de Bam zo Zuidelijk Antwerpen voor zich te winnen? In Wilrijk hangen ook Nee-affiches aan huisramen. Een slechte oplossing blijft er een slechte waar je ook woont.

Je zadelt geen ander stadsdeel op met een viaduct omdat jij denkt er geen hinder van te zullen hebben. Bestaat er nog solidariteit?

 

Het lijkt alsof het hele Bamproject er nog even vlug moet worden doorgesluisd, ondanks dat sommige belangrijke aspecten van het plan zeer onduidelijk blijven of niet goed zijn. De vraag is niet brug of volledige ondertunneling. De vraag is uitsluitend:  ga jij akkoord met het project zoals het hier voorligt ?

 

 

Het havenbedrijf bestaat tegenwoordig grotendeels uit stapels containers die aangevoerd worden (18000 stuks op een mammoetcontainerschip). containerschepen waarop amper volk werkt ( 13 man, hoog technologen ! Wat een tewerkstelling...)

Een groot deel van die containers dient voor de doorvoer. Moeten die allemaal door Antwerpen ook al is het via een viaduct?

Dit is geen ring om Antwerpen, dit is een ring door Antwerpen.

 

In het havenbedrijf werken hoofdzakelijk truckers, duizenden, die ettelijke km naar hun bestemming moeten afleggen. Offer je de stad op omdat truckers een paar km meer zullen moeten afleggen op hun traject als ze om de stad moeten rijden? Je maakt een ring om een stad, ver genoeg van die betreffende stad zodat die stad een leefbare mooie metropool mag blijven. 

Je offert geen stad op door tienduizende trucks door die stad zelf te loodsen, truckers die nog honderden kms moeten afleggen geven niet om die paar km méér  rond een stad. Zien de inwoners van Antwerpen in dat ze met de Wapper een Trojaans Paard binnenhalen? 

Je sluist dit plan er nu niet in de vlugte door. Mensen zijn te belangrijk waar ze ook wonen, in Wilrijk of Merksem, Luik of Gent aleens !

 

Nee dus (ook al woon je in Wilrijk....)

 

Zie volgend interessant debat rond de lange Wapper:

http://www.deredactie.be/permalink/1.617039

 

 

 

 

 

 

12:04 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lange wapper |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.