29-09-09

Eenzijdige berichtgeving over Iran.

strategic-nuclear-arms

Het is opvallend hoe makkelijk nieuwsfeiten door politici naar hun hand worden gezet (om diverse redenen, electorale, amicale of economische redenen) en hoe de pers in hun discours meegaat. Het blijft de hoofddoelstelling van de pers het nodige tegengewicht te geven en ook dat te vragen waarover politici niet willen spreken. Tenminste dan is het duidelijk dat ze zaken verzwijgen, dat hun discours niet het gehele plaatje toont. Moet de pers niet kritisch zijn vooral voor de eigen berichtgeving? Zelfgenoegzaamheid doodt het alert zijn.

Een vb van een vraag die men de laatste dagen nooit stelt is: Kan het niet zijn dat Iran zich bedreigd voelt door de nucleaire uitrusting van Israël ? Israël heeft kernwapens, heeft nooit het non-proliferatiepact getekend (Iran wel ) en stelt zich sterk vijandig op tegen Iran's nucleaire plannen. Bovendien zwijgt als vermoord over haar eigen kernwapens. Meer openheid eisen over de bestaande kernwapens van Israël, daarover wordt niet gesproken in de Westerse pers. Iran blijft provoceren kopt De Standaard.

Een nucleairwapenvrij Midden-Oosten zou een een eerste stap kunnen zijn in de ontwapeningspolitiek die toch Obama voorstelt. Wou Obama tenslotte niet evolueren naar een kernwapenvrije wereld? Als de dreiging van de atoomwapens van Israël wordt weggenomen is de kans veel kleiner dat het tot een verdere nucleaire wapenwedloop komt.

 

Een kernwapenvrij Midden-Oosten kan een eerste stap zijn.

Iran is daar voorstander van maar dát wordt zelden vermeld. Je vraagt je af waarom.

 

Over de Weapons of Mass destruction van Israel hier een vijfdelige documentaire:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Xi9E2OSVSgc

11:31 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (2) | Tags: media, nucleaire bewapening, iran, israel |  Facebook |

Commentaren

Oorverdovende stilte Ook in de VS, ( ook MSNBC) is de vraag naar de kernwapens van Israel blijkbaar taboe.
Vraag het maar aan Vanunu.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vanunu

Gepost door: Sicko | 29-09-09

juist Sicko. Heb de BBC-documentaire over Vanunu en de WMD van Israël eraan toegevoegd.
Daar wordt in het Westen te weinig over gesproken.

Gepost door: doeterniettoe | 29-09-09

De commentaren zijn gesloten.