29-09-09

Buren ja, maar culturele uitwisseling binnen eenzelfde cultuurgebied.... Mag dat niet op het net?

Het Nederlands-sprekend deel van België en Nederland hebben eenzelfde taal en dat kan cultuurbevorderend werken, tenminste als er voldoende uitwisseling is. Dat gebeurt sterk tussen G.B. En de VS bvb, wat dan nog zeer grote taalgebieden zijn. Jammer is er onvoldoende communicatie in de Nederlanden binnen het net dat toch wel het invloedrijkste culturele communicatiemiddel wordt.

 

Zo bezit Nederland een schat aan tv-kanalen (Cultura, Geschiedeniskanaal e.d.m) op het net die je helaas niet meer in Vlaanderen kan ontvangen. Kunnen de instanties die voor culturele uitwisseling tussen beide landen zorgen deze onlangs geplaatste virtuele (culturele) grenspaal niet slechten?

 

Wie het geschiedeniskanaal bvb wil bekijken krijgt volgend bericht: Het is niet mogelijk om deze stream vanaf uw locatie te bekijken. Deze stream is alleen toegankelijk binnen Nederland.

 

Jammer... De Buren zorgt voor culturele uitwisseling kan men dat niet via hen 'fiksen' (om een Zuid-Nederlandse uitdrukking te gebruiken)?

 

 

 

08:30 Gepost door doeterniettoe in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cultuur, de buren, web, nederland |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.