25-09-09

Tip: een onverantwoord interessante krant.

 

Haast je naar de krantenboer voor De Standaard van vandaag. Zijn 1,2 € meer dan waard door de schitterende foto's van MAGNUM-fotograaf Carl De Keyzer. De voorpagina en sommige binnepagina's zou je zo best ophangen, ze houden je wakker, toch wel de hoofdbedoeling van een krant die informatie goed wil brengen.

De eerst en de laatste bladzijde neem je best samen, het is tenslotte een grote foto: een militair die een deels uitgeklede kapotte brug bewaakt. We zijn er dus duidelijk nog niet, geen tijd dus om ons terug te trekken onder onze kerktoren. De verbindingen met mekaar zijn nog niet goed. Geen tijd dus voor kerktorenjournalistiek en navelstaarderij. Tegelijk maakte De Keyser van deze laatste zin zijn 'kopzin', ook al staat ie niet bovenaan de eerste bladzijde.

 

Binnenin nog een knappe vermeldenswaardig foto uit Congo. Een trein in Kalemie die gaat vertrekken. Mooi en zo veelzeggend dat beeld.

 

De foto's met commentaar van De Keyser hier in dit filmpje

 

 

Misschien is het ook goed deze keer de krant als pdf te kopen vermits je dan de foto's op het scherm kan zien. 't Is zo'n mooie krant.

En nog een punt die van deze krant een must maakt. Er zit een bon in (in DSL) om gratis naar de beste boekenbeurs te gaan, die van 'Het andere Boek', begin oktober in het Zuiderpershuis.


 

16:48 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: carl de keyzer, de standaard |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.