19-09-09

Onze planeet en het winstbejag. We zijn geen heiligen....

What are we doing? What have we done to our planet?.

 

 

Hier de integrale film van Yann Arthus Bertrand : Home (videofilm ) met Engelse onderschriften.

 

Teugelloze graaicultuur moet worden aan banden gelegd willen we overleven en dat kan slechts via strenge regelgeving, strenge straffen voor tomeloze milieu-overtreders en door een globale aanpak.

 

Het is misschien al vijf na 12...

Besef dat we exponentieel groeien en dat enkelingen de hele planeet (en al zijn bewoners) uit kortzichtigheid verwoesten! 'Life on Earth' mag niet uitsluitend bewaard blijven als een filmspoel, een documentaire over hoe het leven ooit was... Een documentaire die door geen levend wezen meer kan worden bekeken....

NBN_A4GIFSCHIP_BLG.MM

 

 

 

 

 

 

Ettelijke gifschepen met radio-actief afval en gifstoffen heeft de maffia de laatste decennia nog illegaal in de Middellandse Zee gedumpt (schepen gewoon doen zinken) en zijn een tijdbom waarven we vaak de ligging zelfs niet kennen.

Zie De Standaard (17/09/09): De Standaard - Spijtoptant maffia getuigt over storten...

 

Intussen doet men voort, ongestraft, op ander vlak. Op dit ogenblik tracht men hier de media om te kopen via dure reclamecampagnes van het nucleair forum. Boven dit blogje staat misschien ook zulke reklame , zeker niet de wens van deze blogger.... het pleidooi van het nucleaire forum meet zich redelijkheid aan maar pleit gewoon om de kernenergiecentrales langer open te houden (of zelfs uit te breiden)! Hun pleidooi heeft als doel langer winst via kernenergie te kunnen genereren voor hun aandeelhouders, hun bekommernis is winst, niet deze planeet. Ze hebben geen antwoord op wat te doen met het kernafval en zadelen de gemeenschap op met een meerkost. (Hun deelname in de afbraakkosten is gelimiteerd!!) Daarover spreken ze niet in hun campagne!!!!

 

Het is bij de mens haast nooit het verstand dat het haalt. Zal men later dit tijdperk 'The Age of the Stupid' noemen? Why didn't we stop climate change when we still had the chance, waarom stopten we niet de klimaatverandering toen we nog de kans hadden?

 

Komen financiële belangen in tegenspraak met mogelijk te genereren winst, dan halen de financiële belangen het. Je vindt wel steeds een excuus waarom je dan zo handelt. Tenslotte ben je ook maar een mens en geen heilige, en je hebt een familie te voeden...

 

En zo begint de aarde steeds meer op de Titanic te gelijken....

 

Alps timelapse from Age of Stupid on Vimeo.

Recent vrt nieuws (journaal van 18/9/09) Video: IJs op en rond de Noordpool smelt steeds sneller weg.

 

In deze tijd van globale communicatie zijn problemen die we niet oplossen of waarvan we de oplossing tegenwerken (om dat we daar voordeel bij hebben) gewilde moordpogingen. Moordpogingen op het welzijn van onze kinderen, ons nageslacht, op de gemeenschap.

 

Pathetisch? Ik meen van niet. Realiteit die we liefst niet zien. We zien de ernst van onze toestand als soort  niet in, we denken te sterk individueel (als ik, mijn familie het maar goed hebben) en vergeten onze gemeenschappelijke voedingsbodem: de aarde.

We leven graag in een 'stationsromannetje'....

Deze planeet, hier, een 'ver van mijn bed show'????

Hoever kan vervreemding gaan?

droomromans

 

 

 

08:45 Gepost door doeterniettoe in Milieu | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ecologie, economie, winstbejag |  Facebook |

Commentaren

interessant onderwerp en goed dat je je daarvoor wil inzetten.

Een klein advies misschien.

Maak van die video een apart artikeltje met de gepaste commentaar.

is veel duidelijker.

Gepost door: Jan Boeykens | 19-09-09

De commentaren zijn gesloten.