12-09-09

Een eeuwig spelletje en een nieuw besef ?

Volgende discussie duurt al eeuwen en dat is vooral tragisch nu de wereld steeds kleiner wordt maar de discussie heftig blijft....

 

Geen van beide kan ooit gelijk halen, evenmin kan iemand gelijk halen in de discussie of god al dan niet bestaat. Alles hangt dan weer af van hoe je god definiëert (als dat al mogelijk zou zijn). Die bedenking tussen haakjes in de vorige zin kan weer aanleiding zijn voor discussie.

Enzovoort, enzovoort.

 

Deze eeuw kan er geen blijven van gelijk halen op de anderen. Deze eeuw moet er een zijn waar we wereldproblemen collectief aanpakken. We dragen een collectieve verantwoordelijkheid voor de toekomst van deze planeet. Godsdiensten bereiken grote gemeenschappen, gelukkig maar. Daardoor is er nog de mogelijkheid grote groepen te bereiken, internationaal.

 

Kunnen de godsdiensten en wereldbeschouwingen hun grote gelijk even afleggen en collectief ervoor zorgen dat de mens op deze planeet deze eeuw overleeft?. Iedereen draagt nu een enorme verantwoordelijkheid. Ook het net maakt wereldwijde communicatie mogelijk. Onze daden zetten zich door. Die van mij, die van jou. We zijn collectief verantwoordelijk voor deze planeet.

Groeit dat besef?

 

09:00 Gepost door doeterniettoe in Levensbeschouwing | Permalink | Commentaren (0) | Tags: religie, atheisme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.