09-09-09

Een hoofddoek blijft een lapje stof.....

Een hoofddoek blijft een stukje stof en verder geef jij het de waarde die jij wil.

 

“De hoofddoek werd een strijdpunt voor Europese moslims precies omdat de voorstanders van de laïciteit er een punt van maakten. Als we zo verder gaan, komen we in een schadelijke cirkel terecht: de fanatieke laïciteit en het moslimfundamentalisme voeden elkaar.” Jakob De Roover in Het gevaar van de hoofddoek (De Standaard 8/9/09)

 

Almaci Meyrem zei terecht dat op dit ogenblik men de meisjes die een hoofddoek dragen tweemaal straft. Zij die er een moeten dragen mogen niet meer naar het atheneum en zij die er een dragen uit vrije wil wordt een stuk identiteit ontnomen.... Een absoluut terechte kritiek, wat bereikt men: radicalisering....

Zie : Discussie over hoofddoekverbod (vrt,het journaal 8/09/09)

Even volgend filmpje aanzien ontlaadt de hele 'problematiek':

 

 

07:45 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (4) | Tags: hoofddoek |  Facebook |

Commentaren

We moeten hier absoluut onze macht tonen en dit niet toelaten, we mogen ons niet langer meer laten teroriseren door islamitisch tuig. Ja, ook ik reageer instinctief en ben niet meer vatbaar voor 'argumenten'

Gepost door: Johnsatyricon | 09-09-09

Meen je dit Johnsatyricon of mag men dit als satire beschouwen?
ik vermoed (en hoop) het laatste...

Gepost door: doeterniettoe | 09-09-09

Ik vermoed en ja, hoop dat Johnsatyricon het wel meent. Gisteren immam Nordine gezien? Perfect aangepast... aan het Antwerpse debat... helaas zoals de blokkers...geen debatcultuur (voortdurend onderbreken, een luide toon, nooit ingaan op de vragen en redeneringen) en geen zinnige argumenten. En mevrouw Cools maar slikken. Ik zou het misschien anders geformuleerd hebben dan Johnsatyricon, maar ik vrees dat we al te lang te 'redelijk' zijn geweest, en dit wordt enkel als zwakheid geïnterpreteerd en uitgebuit.

Gepost door: Sicko | 09-09-09

Ja, ik meende het. Het was wel in een vlaag van emotionele overhitting, en ik zou het nu voorzichtiger formuleren. Tolerantie kent zijn grenzen en als dit niet juridisch geregeld wordt, dan vrees ik voor radicalisering van de publieke opinie. Lees maar eens de reacties op de Standaard online, daar word je bang van. Laten we maar aannemen dat De Standaard geen Vlaams Blok-krantje is, maar een groot deel van de publieke opinie vertegenwoordigt. Mbt mijn reactie: ik doe niet graag radicaal, maar soms is het nodig je tanden te laten zien.

Gepost door: Johnsatyricon | 11-09-09

De commentaren zijn gesloten.