07-09-09

hoofdpunt van teletekst vrt...

We hadden het er hier onlangs nog over: hoe lokale berichtgeving opgeblazen wordt in het vrt journaal en hoe eng ons gezichtsveld in Vlaanderen wordt dientengevolge.....

Als eerste punt in het nieuws (in grote letters) komt vandaag mijn eigenste schooldeur in het nieuws alsof het wereldnieuws is !!

Nooit vermoed dat die deur ooit die status kon halen (weliswaar alleen in Vlaanderen...)

Let wel de verdere gebeurtenissen diezelfde dag, of verder onderzoek kunnen uiteraard tot een andere omschrijving nopen.

ttSkSupF_c

 

 

En dan de tekst:

 

teletekstvandttMqcdI0_c

 

 

Betreft de zin “De vandalen zouden ook de school zijn binnengedrongen, al is het niet duidelijk of ze ook daar vernielingen hebben aangebracht. ”

Diezelfde feiten kunnen ook zo beschreven worden: "De vandalen zouden ook de school zijn binnengedrongen. In de school zelf werden totnutoe geen vernielingen vastgesteld."

Laatste omschrijving geeft dezelfde feiten maar dan zonder stemmingmakerij...

 

Update: Uiteindelijk bleek het ook te gaan om inbraak met vandalisme in de school zelf. Men kan de hoofddoekenproblematiek niet beter verzieken dan door zulke acties. Een sereen debat en waardige straatacties kunnen wonderen doen. Een protest via vandalisme en inbraak is koren op de molen van extremisten.

Bedenk hoe het Vlaams Belang zijn stemmen haalt....

 

 

10:53 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (2) | Tags: hoofddoek, hoboken, taalmanipulatie |  Facebook |

Commentaren

De feiten zijn op zich redelijk banaal, maar ze duiden wel op een maatschappelijk gevoelig punt, met name het hoofddoekenverbod. Maar ik deel uw bezorgdheid dat het nieuws in Vlaanderen tot een hemeltergend parochiaal niveau is afgegleden...

Gepost door: Johnsatyricon | 07-09-09

Men kan het misschien ook bekijken als één van die vele (schadelijke en amorele) effecten van de ‘onzichtbare hand’?
De kwaliteit van taal- en geschiedenisonderwijs en de kwaliteit van de mediamensen evolueert naar een zorgwekkend peil.
Men neemt de sounsbites van de eenheidsworst der persagentschappen over en blijkt zelfs daarvan niet genoeg te kunnen snappen of duiden.
Dat de persagentschappen eigendom zijn van... is wel van invloed natuurlijk.
De vaak toch nog overbetaalde nieuwsvoorlezers die ze vreemd genoeg nog journalisten noemen, zijn eigenlijk niet meer dan patsies...

Gepost door: Sicko | 07-09-09

De commentaren zijn gesloten.