26-08-09

Fidel even 'in beeld'

Het nieuws is vaak gevuld met banaliteiten of 'faits divers'. Zo zijn er nu nieuwe beelden van Fidel Castro. Hij was erg ziek (herinner je Chavez bij Castro's ziekbed) maar is nu als krasse knar herrezen en onderhield zich met een groep studenten. Dat is het nieuwsfeit. Wat ondergesneeuwd wordt in het vrt-journaal is waarover ze het hebben. Je krijgt geen informatie al lijkt het van wel. Je weet uitsluitend dat hij het goed stelt, dat hij kan praten met studenten.

Hier het item zoals het vrt journaal het brengt:Fidel Castro verschijnt fit op tv

Hier zoals gebracht wordt door het Britse Itv:

 

Hier zoals het kwam op de Cubaanse satellietzender (op You Tube via Associated Press

 

Zo op TV Cubana:

http://www.youtube.com/watch?v=ssxHfo_yRdM

 

Al zeer lang verzorgt Fidel Castro een rubriek in de officiële krant Granma waarin hij zijn bedenkingen, zijn 'reflexiones' geeft bij de wereldpolitiek. Dat doet hij terug regelmatig. Dat feit krijgt in de Westerse pers geen weerklank. . Je kan zijn Reflexiones in 6 talen terugvinden : Spaans, Frans, Engels, Portugees, Italiaans en Duits. Sommige zijn niet in alle 6 talen vertaald.

Zo besprak hij vorige week de economische crisis en de klimaatsverandering.

Hij besloot het artikel met “Volgens mij is het best steeds een rechtvaardige zaak te verdedigen en

de hoop vooruit te gaan.”

Hier de volledige tekst: Reflexiones Fidel (Spaans) Fidel en Français Fidel in English

 

In deze geglobaliseerde wereld kan het belang van ideeën niet genoeg beklemtoond worden. Het is door informatie op te nemen en ze te vergelijken dat standpunten dichter naar mekaar kunnen toegroeien. Het gaat er niet meer om gelijk halen wel om hoe een leefbare wereld voor allen uit te bouwen. En dat lukt best door alle standpunten af te wegen.

 

Mensen verdwijnen, ideeën zetten zich door.

 

08:16 Gepost door doeterniettoe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.