22-08-09

Arm, oud, ziek en onverekerd liefst zo houden in de VS; als 'contraststof'...

Arme zieken zonder verzekering hou je liefst zo, als contrast, zo lijkt het wel.

Dat geeft uiteindelijk een goed gevoel... Wie hen ziet kan dan denken “Wat hebben wij het goed, wij zijn toch nog verzekerd....”

Is dat de wijze waarop de Amerikaanse droom anno 2009 werkt ?

 

 

Het lijkt erop dat een grote groep Amerikanen de nieuwe ziektewet plant weg te stemmen en weliswaar niet op rationele gronden maar gewoon omdat zij (toevallig nu op dit eigenste moment ) het geluk hebben gezond en verzekerd te zijn en ze gunnen anderen gewoon geen mogelijk goedkoper alternatief dan de bestaande ziekteverzekering! Ook al is die voor reeds zieke Amerikanen zelfs niet meer beschikbaar!

Ettelijke leugens worden uit de kast gehaald in de hoop dat de zgn. 'socialistische' ziektewet weggestemd wordt.

 

Banny wijst in zijn jongste log op een leuke spot (vermeld door Democracy Now) waarin men stelt dat Stephen Hawking, de beroemde wetenschapper met een zware verlammingsziekte in Engeland nooit geboren zou zijn met de nieuwe ziektewet. Hawking die zich niet graag achter de kar van deze republikeinen laat spannen heeft fijntjes opgemerkt dat hij in Groot-Britannië het levenslicht zag....

 

 

Geloof en Rechts gaat in Amerika vaak samen al is het onduidelijk hoe een verstandig iemand dat kan. Calvinisme zegt dat je zelf je heil moet bewerkstelligen. Conclusie van dit soort Calvinisme: Wie eigen heil moet bewerkstelligen is tegen vormen van staatsinmenging. En dat is dan de instap om je categoriek tegen Obama's verzekeringsplannen te keren !

Staatsinmenging wordt dan als socialisme gediaboliseerd. En socialisme is slechts een stap van communisme en dan weet je hoe laat het is in Amerika. Want communisme wordt beladen met alle zonden ter wereld. Toch in Noord-Amerika...

 

Maar werd met 'eigen heil beögen' wel ooit materieel heil bedoeld?

En wat met medegevoel, mededogen, medemenselijkheid wordt dat even vergeten omdat het hier niet in je kraam past?.

 

Pas je gewoon je moraal aan, aan wat je bevalt?

En zo kan dankzij een soort rechts geloof bot egoïsme welig verder tieren ....

 

Dit is geen geloof dit is een vorm van fundamentalisme ten dienste van het kapitalisme evenwaardig aan het fundamentalisme van de Taliban. Godsdient in functie van een gewenste politiek.

 

John Pilger over het Engelse gezondheidssysteem waarvan hij genoot de tijd dat hij in Groot- Britannië leefde:

 

 

Wie de Amerikaanse privé ziekteverzekering niet kent kijke naar Sicko van Michael Moore, op You Tube in 13 deeltjes mét Italiaanse onderschriften:

 

 

12:09 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.