07-08-09

Even verder kijken...

probe_on_Titan

Titan lijkt interessant om het leven verder te zetten nadat de zon ontploft is, over zowat 5 miljard jaar..

De temperatuur is nu op Titan nog veel te koud (min 180 graden Celsius) maar na de ontploffing van onze zon kan de temperatuur op Titan (een tijdje) best meevallen, zodat er (even) leven kan ontstaan... Alles is tijdelijk, maar er is dus wel (even) een perspectief....

 

Telkens je verder kijkt besef je steeds meer hoe kwetsbaar en uniek de aarde is en we wel erg zorg voor haar moeten dragen. De mens is de gevaarlijkste, meest levensbedreigende soort op aarde. En jammer genoeg is de mens te weinig intelligent om dat juiste inzicht dat hij heeft ook toe te passen in zijn persoonlijk leven. Ik-gericht denken moet worden vervangen door een wij-denken, een globaler denken, willen we als soort overleven... Ons politiek denken speelt ons parten, is te ik-gericht, te weinig gericht naar het welzijn van deze planeet en haar bewoners.

 

 

 

 

 

 

 

Tip: het zeer degelijke nieuwsbulletin van Channel 4 (waaruit dit fragment uit het middagbulletin van vandaag) kan je nu ook telkens via het net bekijken. Of via satelliet (Astra). Aanrader !

 

21:02 Gepost door doeterniettoe in Wetenschap | Permalink | Commentaren (0) | Tags: titan, astronomie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.