25-07-09

Commercialisering van de nieuwe griep.

Aan te raden valt beide nationale TV-journaals van België (Frans en Nederlands) te vergelijken want ze vullen vaak mekaar aan en wat de ene vermeldt is soms voor de andere geen nieuws.

Zo werd volgend onderwerp rond de nieuwe griep gisteren vermeld in het RTBF journaal maar niet vermeld op de vrt. Ik meen evenwel dat het ook de Nederlandstaligen interesseert.

Vandaar met dit filmpje een voorbeeld hoe het zou kunnen: het vertalen van het journaal in de andere landstaal. (zo dit niet ogenblikkelijk mogelijk is dan tenminste in de herhalingen of op BVN en Tele5Monde.)

Meer van mekaar weten kan slechts het begrip voor mekaar doen toenemen!

 

 

 

Graag reacties.

 

In GB werd zopas de National Flu Service gelanceerd waar men de mogelijkheid krijgt geneesmiddelen via het net of via telefoon te verkrijgen zonder lijfelijk zijn GP (general practitioner, de toegewezen arts) te raadplegen.

Rtbf wijst gewoon op het gevaar van lukraak te bestellen bij commerciële firma's op het net die je geen zekerheid geven dat je de juiste producten effectief krijgt.

Over die nieuwe honderdduizend gevallen in GB: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8163930.stm

 

 

Catch it, kill it, bin it:

 

In die Zeit staat een verhelderend gesprek 'Die Herstellung läuft viel zu langsam ' met viroloog Stefan Becker die zich erover beklaagt dat de productie van het vaccin met een slakkengangetje vordert: het virus groeit slecht op eieren en ook op cellen. Dat veroorzaakt een trage productie.

Waar men soms al spreekt van een vaccin in september lijkt het hem eerder iets voor het einde van dit jaar en ook is men er nog niet uit of je een of twee dosissen zal nodig hebben om beschermd te zijn bij een virusaanval.

 

 

 

08:30 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (1) | Tags: griep, taalkennis, media, grieph1n1 |  Facebook |

Commentaren

Hey Ik wens je nog een fijn weekend.

Gepost door: Martin | 25-07-09

De commentaren zijn gesloten.