06-07-09

Grieppandemie ...

swine-flu_1

 

Nu de vraag niet meer is of de Mexicaanse griep hier zal toeslaan, rest alleen nog de vraag wanneer ze hier in volle hevigheid  zal toeslaan.

Hier een aantal websites met informatie daarrond en raadgevingen om je ertegen te wapenen voor zover je dat kan. Voorlichting lijkt een beter wapen dan gesus dat het allemaal niet zo'n vaart zal lopen.

 

De Nederlandse aanpak lijkt de aangewezene, gezien de ernst van de situatie voor de volksgezondheid en de weerslag ervan op de economie.

 

 

Volgende site bevat een massa aan interessante actuele informatie in het Nederlands.

http://www.mexicaansegrieppandemie.nl/

 

Zelfs Werchter ontsnapte afgelopen week-end niet aan de Mexicaanse Griep vermits een bezoeker zich aan de hulppost meldde en drager van het virus bleek. Geen reden tot paniek voor de andere bezoekers: bij openluchtfestivals is de kans op overdracht veel kleiner dan in besloten ruimten. Tenminste als je voldoende afstand houdt. :-)

Volgende pdf is gericht aan alle bezoekers van het jongste festival.

Dit is de Belgische site influenza: http://www.influenza.be/nl/home_nl.asp

 

Het vaccin tegen de Mexicaanse Griep zou slechts in oktober 2009 beschikbaar zijn. Wie voordien er vrij van wil blijven neemt best volgende raadgevingen ernstig: Hoe voorkom ik besmetting

 

Interessant gesprek vandaag op Al Jazeera English hierrond:

 

Update: Vandaag donderdag 9 juni 7 nieuwe gevallen Mexicaanse Griep in België.

 

22:47 Gepost door doeterniettoe in Wetenschap | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mexicaanse griep, griep h1n1 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.