22-04-09

Racisme, discriminatie, en de VN-conferentie in Genève

 

Israël, de VS, Nederland en ook Duitsland besloten er niet heen te gaan... M.i.een middel om de confrontatie niet aan te gaan en mogelijke dialoog en posities herzien uit de weg te gaan.

Tegenstanders hebben gelijk als ze zeggen dat Iran geen toonbeeld van tolerantie is (bvb kijk naar hun behandeling van homosexuelen en ook w.b.het standpunt van Ahmadinedjad over de holocaust). Dat is evenwel geen argument om weg te blijven op een conferentie waar racisme en segregatie worden bekeken. Het is niet omdat je enorm hebt geleden onder de holocaust dat je zelf niet segregationisme in je politiek nu anno 2009 kan toepassen....

Israël heeft zeker 'boter op het hoofd' wat betreft haar behandeling van de Palestijnen, het zijn vaak 2de rangsburgers binnen Israël zelf. Dat Israël (en de VS) op die conferentie wegblijven is gewoon de confrontatie ontlopen.

 

Hier een filmpje van Al Jazeera, waarin men toont hoe men Palestijnen behandelt, zeg maar segregeert in Israël zelf:

 

Merk op hoe de media de racisme-conferentie in mineur bespreken en hoe bvb het protest en de kritiek van Israël op de conferentie in verhouding veel meer aandacht krijg dan de conferentie zelf.

Uiteindelijk is dit een kaakslag voor de V.N. die dit organiseert en ook voor alle volkeren die wel deelnemen.....

 

Je kan de conferentie live volgen via de website van de VN:

http://www.un.org/durbanreview2009/

Alle toespraken kan je achteraf op deze site bekijken.

 

 

 

09:00 Gepost door doeterniettoe in Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: racisme, v n, israel, iran |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.