05-04-09

Schone manieren van Electrabel....

Kijk hier even:

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/mediatheek/1.4968...

Kras dat Electrabel de heffing op kernenergie aanvecht terwijl de gemeenschap zal moeten opdraaien voor het eeuwenlang stockeren van de radio-actieve afval... Zij hopen verder op winst (voor aandeelhouders) door het langer openhouden van de centrales. Zie de hele dure campagne van het Nucleair Forum waar Greenpeace tegen reageert maar de pers héél weinig. Niet te verwonderen zij worden gepaaid met reclamegeld (in elk tijdschrift en krant twee volle bladzijden alsjeblief!)

Electrabel promoot (imago!) zijn groene stroom maar heeft er amper. Waarom zouden ze ook die snel gaan uitbouwen als ze afgeschreven kernenergiecentrales zouden kunnen openhouden dank zij een grote mediacampagne? Eens iedereen (zoals bij het internet ) energie begint te laden in het net en te downloaden, eens iedereen stroomleveraar en afnemer wordt  is de room er voor de grootproducenten en de aandeelhouders eraf...

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/binnenland/090328...

Subsidies voor zonnepanelen worden nu al afgebouwd, ook dat is in hun voordeeel....

Electriciteitsvoorziening is volledig geprivatiseerd (en voor een stuk in buitenlandse handen) en uiteraard hebben zij als bedrijf de grootste winst als kerncentrales zo lang mogelijk openblijven... hun geheime agenda!

 

 

 

11:00 Gepost door doeterniettoe in Milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: electrabel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.