04-04-09

Politici worden verkozen als ze dilletant zijn

Juist in crisistijden wordt de aanwezigheid van politici geëist. Men vraagt innovatieve ideeën maar vaak spelen er zich gewoon machtspelletjes af. Niet te verwonderen dat men politici vaak dilettantisme verwijt. Politici moeten dilettant en oppervlakkig zijn willen ze zich verkozen zien. Een politicus die een expert is in zijn vakgebied maar die niet  mediageniek is maakt geen kans.

 

Mooie bijdragen daarrond vandaag in Kulturzeit (van 3sat),hieronder vertaald:

http://www.3sat.de/mediathek/?obj=12092

Voor politiek geldt: wie macht wil hebben moet continu oplossingen kunnen aanbieden, eenvoudige snelle oplossingen aub, oplossingen die begrijpelijk zijn voor hen voor wie ze gemaakt zijn: de kiezers. Zo wordt OPEL het paradepaardje voor de crisis want een individueel geval maakt het eenvoudiger. Wie verstaat de financiële complexe samenhang van de hele crisis?  Opel is de crisis en de crisis is OPEL. De politici hebben dat begrepen: met hun OPEL-ideeën werven zij als crisismanager.

Dat vereist geen vakkennis. Een paar boude uitlatingen volstaan. Het dilettantisme regeert en misschien moet dat ook want wie weinig over een zaak weet die kan snel beslissen. Moeten politici dilletanten zijn?

 

maar ook in Phara een interessante bijdrage van J.P. Van Rossem: Van Rossem heeft weliswaar een berucht verleden maar zegt hier zinnige dingen. De politici rondom hem schijnen niet te luisteren en denken alleen aan zelf scoren. Bogaert antwoordt hier inderdaad naast de kwestie;

 

 

 

 

08:30 Gepost door doeterniettoe in Politiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hey Ik wens je nog een fijn weekend.

Gepost door: martin | 04-04-09

Het probleem is dat de meeste politici geen economen zijn (vooral veel juristen). Nu moeten ze spreken over macro-economie en blijkt hun onbegrip daarover. Politiek en economie zijn tot nu toe twee totaal gescheiden discours, die een andere taal spreken. Ik vind het geen slecht gedacht van Minister Vandenbroucke om op school meer aandacht te schenken aan economie. Ik heb ASO gevolgd, en daarover werd nooit gepraat.

Gepost door: Johnsatyricon | 04-04-09

De commentaren zijn gesloten.