19-02-09

Nog even nucleair..... en het alternatief: een vierkant(je).

knies 

Het Nucleair Forum brengt gewoon verdekte reklame voor kernenergie en heeft op jullie blogger hier, een averechts effect. Tijdens de 'chat' door het Nucleair Forum georganiseerd stelde men dat kernenergie behouden als brandstof gewoon een verzekering was om verder over voldoende energie te kunnen beschikken en dat het doel van kernenergie geen winst maken is !

Van een leugen gesproken. De kerncentrales worden door privefirmas uitgebaat: Electrabel (Suez) met name.

 

Sommige partijen hebben ook al in hun partijprogramma het terug invoeren of uitbreiden van kerncentrales ingeschreven. Van kortzichtige politiek gesproken (en geheime agenda....) Goed voor de bevolking?

 

Vanzelfsprekend gaan niet alle kerncentrales ogenblikkelijk dicht: er is een overgangsperiode, een uitstapscenario en juist dat bevalt de vroegere monopoliehouders niet, zij remmen eigen productie door elkeen eerder af. Ze vertragen de evolutie in de hoop langer privewinst te maken.... We moeten naar een netwerk van electriciteitsproducenten en ontvangers. Idealiter worden we allen producent en afnemer, zoals bij het internet: upload en download. Twintig jaar geleden nog theorie, nu voor iedereen (wat het net betreft) dagelijkse praktijk!!

 

Zo moet het ook worden met energie : geen grondstoffen verbranden die eeuwenlang een groot gevaar blijven inhouden (dat vingerhoedje volgens het Nucleair Forum) ! Da's nogal wiedes, elk klein kind beseft dat eeuwendurend afval een blijvend gevaar is.

Als volwassenen dat niet willen beseffen is het omdat ze er persoonlijke interesses bij hebben (job, aandelen edm).

Waar of niet?

 Hier een vrij 'eenvoudig' alternatief voorstel dat geen utopie hoeft te zijn, maar inderdaad het is minder lucratief voor Electrabel en ziet verder dan de eigen landsgrenzen.  

Voorstel

Men stelt in de Sahara een massa zonnepanelen op en degelijke stroomleidingen naar Europa en het thema stroomgebrek is opgelost. Men moet er alleen stilaan aan beginnen.
Een vierkant met een lengte van 290 km met zonnethermisch uit te bouwen (of een equivalent) verdeeld in de zonnegordel vraagt wat tijd.
Daarmee dekt men de huidige stroombehoefte van de hele wereld!!!! Deze idee stamt van Gerhard Knies en werd ook al vermeld in de boeiende film in de reeks tegenlicht: Here Comes the Sun.

Zijn idee is weinig complex, eenieder kan erop komen en elkeen die ze hoort wil er ogenblikkelijk mee beginnen. Jammer genoeg zijn het mensen die het moeten aanpakken.... Want het gemeenschappelijk belang moet meestal wijken voor het eigenbelang van politieke en economische groepen, ondernemingen.

Hopelijk is Gerhard Knies lievelingsmop geen profetie voor de toekomst:

 

Twee planeten van middelbare leeftijd komen mekaar tegen in het heelal. De ene heet jim de andere jo. Jim vraagt: 'Hoe gaat het?' Jo antwoordt: “ Eerlijk gezegd, niet zo goed. Ik heb koorts en rillingen en dan zweet ik altijd zo sterk” Jim raadt hem aan: “Ga toch eens naar de dokter.”

Jo: “Ik was daar al. Hij heeft me gezegd ik lijd aan mensheid. “ Jim: “ Mensheid? Dat is niet zo ernstig. Dat gaat vanzelf weer weg.”

 http://www.bynh.de/wp/?p=68.

 

 

16:56 Gepost door doeterniettoe in Milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nucleair forum, zonne-energie, gerhard knies |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.