17-02-09

Wreedheden van Hamas, the good and the bad...

 

Volgende beschuldiging rond wreedheden van Hamas tegenover Fatah sympathisanten zijn van een neutrale bron: Amnesty International. Deze beweringen zijn dus hoogstwaarschijnlijk waar vermits A.I. zijn bronnen degelijk nacheckt, ook al ontkent Hamas deze beschuldigingen. Maar Hamas is een betrokken partij...

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/mediatheek/1.4720...

Hier het bewuste AI rapport als pdf:  http://www.amnesty.org/en/library/asset/MDE21/006/2006/en...

Hamas is ongetwijfeld geen organisatie van 'doetjes', Fatah evenmin. Israël's gazapolitiek is eveneens één grote inbreuk op de mensenrechten... en dit rapport van A.I. doet Hamas geen deugd, maar pleit daarom Israël niet vrij van al hún wreedheden begaan in de jongste oorlog.

Het zou fout zijn een bepaalde groep met alle fouten te beladen en de andere als de goeden te bekijken. De goeden en de slechten.... De realiteit is nu eenmaal genuanceerd en bestaat niet uit goeden en slechten maar beide aspecten zitten in elk van ons. 

Ook wij West-Europeanen hebben deel aan de wantoestanden in Gaza en Israël. Na de holocaust hebben we de overlevende joden massaal verscheept naar een land Palestina, waar al mensen woonden...  Die werden vaak brutaal verdreven en de  W-Europeaan kon  gewoon toekijken hoe het ginds aan toe ging. Er zijn toen weinig pogingen gedaan het sluimerend anti-semitisme in elk van ons aan te pakken.  We lazen ontroerd  Exodus van Leon Uris... en geloofden die (eenzijdige want uitsluitend joodse) voorstelling  van zaken.

Het was makkelijker de joden die het wensten te 'exporteren' weg, uit W-Europa dan hier die ontzettende morele schade te herstellen....

Tenslotte is het joodse volk in de loop der eeuwen een van de  meest kosmopolitische geworden en juist die kruisbestuiving heeft hen zulke rijke cultuur en kennis bijgebracht.

 Gaan ze nu op hun beurt de nationalistische etnische tour op? Ligt daar de oplossing?

17:38 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hamas |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.