05-02-09

Het Nucleair Forum houdt een 'enquête' rond uitstap of met kernenergie verdergaan?....Een mediastunt van de kernenergielobby.

 centrale-nucleaire-de-tihange

Niet slecht gezien van hen. De uitstap is als gestemd door het parlement en moet geleidelijk worden uitgevoerd vanaf 2012....

Zullen we nog zien denken de groten...Electrabel wil de uitstap terug bespreekbaar maken en het uitdoofschema voor de kerncentrales hier in België terug in vraag stellen. Want dat uitdoofschema is al gestemd en goedgekeurd en groene stroom kan elkeen produceren en tast de grote energie-monopolies aan, uiteraard is dat een evolutie die o.a. Electrabel liever niet ziet, liefst vertraagt...

 

Waarom terug iets willen bespreekbaar maken als je tenslotte geen enkel nieuw argument hebt om kerncentrales open te houden. Het nucleaire afval blijft het grote probleem en geen enkele maatschappij wil zelf voor de kosten van het eeuwenlang bewaren en bewaken opdraaien. Dat valt op de gemeenschap. De winsten die de maatschappijen maken strijken de aandeelhouders intussen op. De steeds grotere berg nucleair afval is een zeer langdurige hypotheek op de toekomst, op de hele gemeenschap.

Hier hun enquête:http://www.nuclearforum.be/nl

Ziehier een reactie op hun campagne in De Morgen: Nucleaire lobby start mediaoffensief    In De Standaard: Nucleaire lobby start mediaoffensief

 Reactie van Greenpeace op deze mediastunt: 

http://www.greenpeace.org/belgium/nl/news/nucleairforum

Hier een aantal tegenargumenten: http://www.groen.be/ideen/dossiers/dossier---kernenergie_...

Dure campagne trouwens van Nucleair Forum, u zegt een vzw...?

Tip kijk naar 'Here Comes The Sun', de schitterende documentaire die aantoont dat energie duurzaam moet worden en dat energiewinning dus beter zonder kernenergie gebeurt.   Na het internet een wereldwijd energienetwerk daar zit de toekomst! Let's go for it! Een tijd van crisis is ook een tijd van omdenken!

Hier de Nederlandstalige versie van de beklijvende documentaire uit de reeks tegenlicht: http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/4002...

Hier de Engelstalige versie: http://www.youtube.com/watch?v=mLHBFyfvK8A

 

Ook goed om weten:  Als voldoende klanten voor groene stroom kiezen, zullen producenten van grijze stroom hun product moeilijker verkocht krijgen en hun praktijken moeten aanpassen.

Hier het klassement:

http://www.greenpeace.org/belgium/nl/groene_stroom/ranking

(zie je waar de Suez-groep met Electrabel staat? Hun reklame voor groene stroom in hun maandelijks tijdschrift lijkt wel een doekje voor het bloeden, lijkt te dienen om mogelijke kritiek af te wentelen dat zij niks doen. Oogverblinding. Zo kunnen ze beweren dat ze ook groene stroom leveren.... ) Hun inspanningen naar hernieuwbare energie zijn miniem...Voor kernenergie hebben ze nu een miljoenencampagne over.

 Welke grootindustrie gaat zichzelf nu afbouwen ten voordele van vele kleintjes. Groene stroom leidt uiteindelijk tot een enorm netwerk zonder grote centrales.  Hoe kan je verlangen dat Suez: Electrabel  daarin ernstig wil meespelen als ze er niet toe gedwongen wordt.

De kracht ligt bij de bewuste verbruiker, jij ?

 

09:00 Gepost door doeterniettoe in Milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kernenegie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.