25-01-09

Een Goth wordt geacht te weten wat de sociale conventies zijn....Over Dendermonde.

Voor de vreselijke gebeurtenissen in Dendermonde zijn geen woorden. Kim D, de dader, blijft tot nu toe zwijgen. Wel is al uitgelekt dat hij een prima leerling was, een aantal maal de 'eerste' van zijn groep en afstudeerde als assistent apotheker. Dat hij in een magazijn werkte enige tijd en zelf ontslag nam een paar weken terug. Dat hij alleen op een appartementje woonde in Sinaai en uit een warm nest komt. Dat hij een uitgewerkt plan meehad (3 locaties, een zestigtal doden waren gepland). Dat hij zich had gegrimeerd (zwart-wit) werd al eens ontkend en daarna weer bevestigd. De tijd zal uitwijzen of al het voorgaande correcte informatie is.

En hij was een liefhebber van Gothic, dat heeft hij dan weer gemeen met Hans Van Temsche...

Je zou kunnen concluderen dat Gothic aspect is toch iets ziekelijks, kijk al twee massamoordenaars en beide Goths... Je zou je kunnen afvragen moet tegen die beweging niet worden gereageerd?  Alhoewel, fantasie is geen werkelijkheid en dat moet een Goth duidelijk weten om 'Ubergoth' te kunnen worden toch volgens Wikipedia..

 Ik neem het volgende even letterlijk over uit Wikipedia :”Een Goth zal zichzelf niet zo snel 'Goth' noemen. Wel weet de Goth heel goed aan te geven of zijn mede-goths Gothic zijn, en in welke hoedanigheid. Goths die algemeen als grote voorbeelden binnen de groep gelden worden aangeduid als Ubergoths. Deze term wordt quasi-serieus en met de nodige ironie gebracht. Zeer belangrijk binnen de subcultuur is zelfspot en zwarte humor. Iemand die zijn best doet zo Gothic mogelijk te zijn wordt niet serieus genomen. Juist het zeer los omgaan met de subcultuur is erg belangrijk, terwijl men tegelijkertijd wordt geacht te weten wat de sociale conventies zijn. Het is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Gothic-subcultuur en zich ermee willen gaan associëren vaak lastig om dit te doorgronden en ermee om te gaan. “

 

Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gothic (subcultuur)

Reacties van Goths of verwijzingen naar links die reacties van Goths op de gebeurtenissen behandelen zijn hoogst welkom.

18:55 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: gothic |  Facebook |

Commentaren

Hij was helemaal geen liefhebber van Gothic. Hij droeg wel eens zwarte kleren, maar daar was hooguit een Metallica-T-shirt bij. Metallica is verre van gothic.

Gepost door: Bart | 26-01-09

hij was geen goth, en van Themsche ook niet , beide waren gwn twee jongens die op de dag van de moord zwart gekleed waren!

Gepost door: misses-goth | 27-01-09

De commentaren zijn gesloten.