13-01-09

There is probably no God, now stop worrying and enjoy your life.

 

Mooie slogan? Misschien wel voor sommigen die lijden onder een godsdienst van hel en vagevuur maar m.i. veel te 'luchthartig', oppervlakkig voor de anderen.

 

Enjoy ja als tenminste de anderen ook die kans krijgen zoniet getuigt het van een immense onverschilligheid, een grof cynisme, tegenover je medemens.

 

Vermits er geen God is, is de mens verantwoordelijk voor wat hij hier op aarde aanricht en dat is vaak kommer en kwel en 'godgeklaagd'. Alleen al ecologisch!

Daarom is enjoy now veel te kort door de bocht, te sloganesk.

Wie een godsdienst verlaat vervalt soms in de wanhoop van wat nu met mijn leven, het vertrouwde kader is weg, hier sta ik nu verlaten... Ook dan is genieten van het leven er niet onmiddellijk bij, dan is het niet enjoy now...

 

Atheïsme is geen luchthartige levensbeschouwing waar alles mag. De mens draagt verantwoordelijkheid binnen het atheïsme, volle verantwoordelijkheid voor zijn daden en er is geen God die er wel voor zal zorgen dat alles voor mekaar komt...

de atheïstische slogan is hier een typische consumptieve slogan en doet het atheïsme onrecht aan door zijn oppervlakkigheid. 

   

09:15 Gepost door doeterniettoe in Levensbeschouwing | Permalink | Commentaren (2) | Tags: atheisme |  Facebook |

Commentaren

Hoe is het toch mogelijk dat een volk dat de holocaust heeft meegemaakt, zich later ZELF als arrogante nazi's kan gedragen ??!!

Gepost door: REYMEN Jo | 15-01-09

zionist en jood zijn geen synoniem Bedankt voor je reactie? Evenwel is het belangrijk juist op dit ogenblik het onderscheid Jood Zionist sterk te onderstrepen. Niet elke Jood onderschrijft wat in Gaza door Israël gebeurt. Wel de Zionisten.

Het volgende is wel degelijk onbegrijpelijk:
Hoe is het mogelijk dat vele Zionisten die zelf de Holocaust van dichtbij hebben meegemaakt zich zelf nu gelijkaardig gedragen?
Wordt de mens ooit wijs?
Einstein, Marx,leefden weliswaar voor het zionisme maar zijn zoals ook Chomsky en Finkelstein joden. Hen is het zionistische gedachtengoed vreemd, gelukkig maar.
Te cynisch is het dat dit alles ook rond de komende verkiezingen in Israël draait...

Gepost door: doeterniettoe | 15-01-09

De commentaren zijn gesloten.