05-01-09

Beseft elke betoger wel dat Jood en Zionist geen synoniemen zijn?

 

Nu Gaza wordt aangevallen door Israël vanuit de lucht en sedert een paar dagen ook met grondtroepen komen overal sympathisanten met de Palestijnse bevolking op straat.

Dat leidt soms tot grove wantoestanden die compleet naast de kwestie zijn." De Joodse gemeenschap Antwerpen ontving doodsbedreigingen, “  

Het gaat niet op in Antwerpen of elders betogingen te organiseren tegen het Zionistisch beleid die nadien ontaarden in een hetze tegen de lokale Joodse gemeenschap. Dat moet met alle middelen bestreden worden vermits de Palestijnse sympathisanten daarmee de Palestijnse zaak tegenwerken. Hun actie schiet daarmee hun opzet voorbij. Zo wordt een te rechtvaardigen Palestijnse bevrijdingsstrijd omgebogen tot een vorm van 'racisme' tegen een bevolkingsgroep in casu de Joden, als geheel.

Het is het best nog eens duidelijk te stellen dat jood en Zionist hoegenaamd geen synoniemen zijn. Niet alle Joden zijn voor een Zionistische staat, zelfs niet binnen Israël. Alleen is Zionisme in Israël electoraal winstgevend en wie geen zionist is krijgt het moeilijk. Bedenk dat Rabin ooit werd vermoord door een extremistische Jood.

 

Hieronder een vertaald artikel uit de site ' Jews against Zionism' waaruit duidelijk blijkt dat de werkelijkheid, de realiteit, genuanceerd is en dat elke anti-joodse slogan geweerd moet worden.  Zionisme is geen synoniem van Joods. Vergeet dat niet bij elke betoging.

" Jan 4, 2009

Opnieuw is er onrust in het Midden-Oosten. Weer lezen we schokkende krantenkoppen. Het Zionistisch-Palestijns conflict is een lange keten van tragedies en bloedvergieten. Residentiële buurten zijn omgevormd tot oorlogsgebied, en er lijkt geen hoop op een blijvende vrede.

Onze leden en lezers weten al lang onze positie; niettemin, in de huidige omstandigheden zullen wij die weer opnieuw duidelijk stellen. De Zionistische ideologie is tegengesteld aan de Torah. Zionisme is opgezet ter vervanging van de Torah en zijn geboden door leeg nationalisme en macht. Joden geloven dat de verlossing van de Joden alleen zal komen door God, en dan zal er vrede zijn voor de hele wereld. Zionisten geloven alleen in de macht van hun handen: een fysieke, kunstmatige verlossing.

Het is daarom vanzelfsprekend dat de staat Israël heeft geen verband houdt met de Joden en het Jodendom. Wij, orthodoxe Joden,maakten niet de staat. We tonen onze onafhankelijkheid ervan door niet deel te nemen aan de verkiezingen of het aanvaarden van de financiële voordelen. Daarom dragen we geen verantwoordelijkheid voor de daden van de staat.

Net als de joden niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld in een conflict tussen Noord-Korea en Zuid-Korea kunnen Joden niet verantwoordelijk worden gehouden voor de Zionistische besluiten en conflicten. De staat Israël heeft evenveel te maken met Joden en Jodendom als China en Mongolië.

Orthodoxe joden zeggen tegen de wereld: WE ZIJN GEEN ZIONISTEN. De Zionisten zijn niet onze vertegenwoordigers of woordvoerders. Zij hebben geen recht om te spreken in naam van de Joden. Het is een verschrikkelijke vergissing Joden te verwarren met Zionisten. Wij willen in vrede leven met alle volkeren. Wij bidden voor onze Joodse broeders en niet-Joden in het Midden-Oosten, dat zij behoed mogen worden van alle ellende en gevaar. En het meest van allemaal, wachten we op die grote dag als Gods glorie zal worden onthuld in de hele wereld, en er vrede zal heersen voor de hele mensheid. Amen. "

(vertaald artikel uit Jews against Zionism' )


 

 

17:46 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zionisme, jodendom, israel, gaza |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.