25-12-08

Kerstverhaal voor Fort Europa...

 

Intussen aan de grenzen ...

Deze pagina documenteert incidenten waarbij immigranten zijn omgekomen tijdens een poging om Europa te bereiken. De lijst is allesbehalve volledig omdat het alleen de incidenten die gemeld zijn in de media betreft. Het merendeel van de sterfgevallen aan de grens haalt nooit de krant. Ook telt het slechts de bevestigde doden terwijl bij incidenten op zee (de meerderheid van de gevallen) vaak een aanzienlijk aantal mensen verdwijnen. Het is veilig is te veronderstellen dat de meesten van hen ook zijn gestorven.

Sinds we begonnen met het verzamelen van dergelijke incidenten hier in december 2002 is het aantal slachtoffers gestegen tot 3406. Van dit aantal stierven 588 personen in 2003, 296 in 2004, 343 in 2005, 653 in 2006, 732 in 2007 en 672 in 2008].

U kan ook de inhoud van deze pagina krijgen als RSS 2.0 feed

Nieuw: visuele representatie van de incidenten in Google Earth.

Download het. kml-bestand met de geografische locaties van de incidenten hier (rechts klikken om het bestand te downloaden – u moet beschikken over Google Earth op uw computer om het bestand te openen. Google Earth is gratis te downloaden van google)

07.Dec.08: een persoon is dood  aangetroffen aan boord van een bootje met 69 migranten die de Spaanse de Canarische Eilanden bereikten na een verraderlijke reis uit Noordwest-Afrika. (source: International Herald Tribune ) (bron: International Herald Tribune)

29.Nov.08: de lichamen van twee niet-geïdentificeerde immigranten werden ontdekt in een koelkast truck vlakbij een afgelegen kustgebied in het zuiden van Griekenland. Daarenboven hield de Griekse politie 30 migranten aan uit Pakistan en Bangladesh, die waren verborgen in dezelfde vrachtwagen en 3 gearresteerden verdacht van mensenhandel. (source: International Herald Tribune ) (bron: International Herald Tribune)

21.Nov.08: le died and 17 are missing after a boat carrying migrants sank as it was heading towards the French Indian Ocean island of Mayotte from the nearby Comores. 21.Nov.08: vier mensen omgekomen en 17 worden vermist nadat een migrantenboot zonk terwijl het richting Indische Oceaan Franse eiland Mayotte voer vanuit de nabijgelegen Comoren. (source: news24.com ) (bron: news24.com)

13.Nov.08: een migrant verdronken in de Middellandse Zee, nadat hij overboord viel tijdens een reddingsoperatie 9 kilometer ten zuiden van het eiland Lampedusa. Het incident deed zich voor toen een Italiaans marineschip de passagiers van een boot met 274 Afrikaanse migranten aan boord nam die op weg waren naar Italië (bron: lasiciliaweb.it)

11.Nov.08: een passagier van een boot met 123 Afrikaanse migranten en twee personen die een dag eerder waren aangekomen stierven op het eiland Tenerife aan onderkoeling in een ziekenhuis in El Hierro. Vijf andere migranten bleken er ernstig aan toe. (source: topnews.in ) (bron: topnews.in)

09.Nov.08: De autoriteiten in Malta geloven dat de vijf lijken teruggevonden op zee buiten het eiland de laatste twee weken die zijn van Afrikaanse immigranten die verdronken op weg naar Europa. (source: timesofmalta.com ) (bron: timesofmalta.com)

30.Oct.08: Een derde migrant die aankwam op een 'cayuco' met 126 migranten en twee dode lichamen op het Canarische eiland La Gomera is overleden ten gevolge van onderkoeling in een plaatselijk ziekenhuis. Twee migranten zijn daar bovenop nog gehospitaliseerd nadat de groep 10 dagen vanuit Guinee-Conakry in een kleine en overvolle boot had doorgebracht. (source: typicallyspanish.com ) (bron: typicallyspanish.com)

25.Oct.08: duikers vonden het lichaam van een 17-jarige die een week eerder verdween in een zuid Albanese lagune nadat een migranten boot kapseisde, waardoor het dodental tot vijf opliep. Het lichaam werd gevonden na een zoektocht van vier dagen, 1 km van de plaats waar een overbeladen boot kapseisde. (source: javno ) (bron: Javno)

22.Oct.08: politieduikers doorzochten de Butrint lagune naar een 17-jarige die verdween nadat een met 13 would-be-Albanese migranten kapseisde, ze vonden nog twee andere lichamen vermoedelijk verdronken in hetzelfde incident. (source: worldbulletin.net ) (bron: worldbulletin.net)

20.Oct.08: een cayuco boot met 93 Afrikaanse migranten aan boord en een levenloos lichaam aangekomen in Mogán op het Spaanse eiland Gran Canaria (bron: typicallyspanish.com)

20.Oct.08: een moeder en haar 3 maanden oud kind werden gedood en een andere migrant is nog steeds vermist toen een boot met 24 migranten kapseisde in het Butrinti meer in Zuid- Albanië. De 24 migranten probeerden de Griekse grens te bereiken. (source: balkaninsight.com ) (bron: balkaninsight.com)

09.Oct.08: Marokkaanse redders vonden het lichaam van een verdronken migrant nadat een boot met 50 migranten kapseisde in ruwe zee voor de kust van Marokko in de buurt van de havenstad van Kenitra. Het is onduidelijk hoeveel van de andere migranten veilig naar de kust konden zwemmen en hoeveel er ontbreken. (bron: Yahoo News)

08.Oct.08: tien lichamen gevonden aangespoeld aan de westelijke Egeïsche kust van Turkije. De lichamen van acht man, een vrouw en een kind, zijn vermoedelijk verdronken Iraakse migranten op weg naar Griekenland. Men meent dat zij behoren tot dezelfde groep migranten die aanspoelden in Griekenland. (bron: turkishpress.com)

07.Oct.08: De lichamen van zeven mannen, gevonden in zee of aangespoeld aan de haven van Alexandroupolis in Noord-Griekenland. Men meent dat het migranten waren die voeren in een klein bootje dat zonk tijdens de tocht van Turkije naar Griekenland. Het eerste lichaam werd gevonden door vissers in hun netten, later spoelden vijf lichamen aan tussen de Evros-delta en Alexandroupolis, een zevende werd gevonden door een andere vissersboot. Uit documenten gevonden op twee lichamen bleek dat het ging om Iraakse burgers. (source: ekathimerini.com ) (bron: ekathimerini.com)

enzovoort, enzovoort....

vertaald, gegevens uit:

http://www.noborder.org/dead.php

 vertaling noborder=

00:30 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fort europa, m |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.