02-12-08

Feit is: het volk vlucht weg van 'bevrijder' Nkunda en keert niet terug.....

 

'Perceptie, strooi zand in de ogen van de Westerling...' denkt Nkunda, zo lijkt het toch. Deze 'pedagoog' van opleiding maar in de eerste plaats rebellenleider in Oost-Congo doet alles om zijn blazoen op te poetsen en netjes over te komen in de Westerse pers.. Hij heeft zelfs een mooie website, bol van idealisme.

De statuten van de cndp kan je er downloaden als pdf.

Hier hun tweetalige verzogde website (Frans- Engels): http://cndp-congo.org/page.php?statuts

Het afdelingetje dat het zal hebben over hun maatschappelijke projecten is 'under construction' en dus nog leeg...

Een mooie idealistische website al is de realiteit op het veld gans anders. Getuige de afschuwelijke beelden. Het volk weet niet waarheen te vluchten en komt het leger voorbij dan vlucht iedereen het dorp uit, wie blijft wordt later dood teruggevonden. Bevrijder van het volk? Jonge mannelijke dorpsbewoners scharen zich rond de tanks van de Monuc troepen vanuit het (ijdele ?) geloof dat ze daar veiligst zijn.

nKunda is intussen niet gelukkig met de mogelijke komst van een Europees leger onder VN-mandaat, zegt dat niet al voldoende? Tenslotte is hij toch maar gewoon een opstandeling die zich de macht toeëigent zonder de laatste verkiezingen te respecteren.

 

 (vrt-journaal 22/11/08)

Interessant zender die je op je PC kan beluisteren door volgende stream in je player te brengen:http://rs1.radiostreamer.com:9080/listen.pls

Radio Okapi verloor  trouwens de afgelopen maand twee van zijn journalisten.

http://www.radiookapi.net/index.php?i=2

 

 

( vrt journaal van 17/11)

 

20:49 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: congo |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.