27-11-08

De grote vraag, the big ask....

Volgend clipje verwijst naar de indringende werkelijkheid van de klimaatopwarming en vraagt er iets aan te doen: de grote vraag, de big ask.

 Je de vraag stellen door gewoon even dit clipje te bekijken is onvoldoende. Reacties als mooi clipje, goed gedaan van Nic, groene kletskoek enz, doen hier niet terzake en leiden af van de boodschap. Dit is geen vrijblijvend gedoe. Dit is levensbelangrijk. De media moeten beslist meer aandacht aan deze problematiek besteden. De economische crisis is voorbijgaand, het ecologisch rampscenario dat door de klimaatopwarming ontstoken wordt is definitief. De vraag betreft ons allen:

Het is tijd te handelen!!!

 

 Hier Balthazar over The Big Ask in TerZake van 27/11:

 

Er moet gehandeld worden door mij door jou. Elkeen vanuit zijn eigen omgeving met de middelen die hem of haar ter beschikking staan.

Wie stemgerechtigd is moet de politici waarvoor hij stemt wakker schudden dat hij slechts voor hem of haar zal stemmen als hij een CO² reductieplan opneemt in zijn programma...

Hoe je concreet te werk moet gaan komt minder over in het filmpje: Balthazar stelt voor het filmpje op te sturen naar de politici van je keuze maar is een gewoon mailtje naar de politicus niet beter, zal een mailbox met al die eco-filmpjes niet gewoon crashen, of halen die mails de bestemmeling gewoon niet? Op de website van the big ask staat een voorbeeldbrief die je zo kan ondertekenen:

http://www.thebigask.be/nl/node/8

Hier de adressen van alle parlementariërs, het is in ons gemeenschappelijk belang hen te doen aanvoelen dat het ernst is, beseffen we het wel genoeg? Waarom hen niet tonen dat onze stem ook zal afhangen van hun engagement w.b. de klimaatopwarming. Voor welke partij je ook zou stemmen het klimaat gaat ons allen aan, geen tijd voor partijpolitieke spelletjes wat dit betreft. 

Kamer van volksvertegenwoordigers, senatoren, en ook Europese volksvertegenwoordigers:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kamer_van_Volksvertegenwoord...)

senatoren:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Senaat_(Belgi%C3%AB)_(samens...)

Lijst Europarlementariërs:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Belgische_Europarl...

Vertegenwoordigers van het Vlaams parlement:

http://jsp.vlaamsparlement.be/docs/biolex/biografischlexi...

Volksvertegenwoordigers van het Brussels gewest:

http://www.parlbruparl.irisnet.be/content/view/33/48/lang...

Parlement Wallon:

http://parlement.wallonie.be/content/default.php?m=01&...

Het is een gemeenschappelijke taak die ons collectief bindt de rest van ons leven, het kan ons ook met mekaar verbinden: samen de aarde leefbaar houden.


23:35 Gepost door doeterniettoe in Milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the big ask, friends of the earth, klimaatopwarming |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.