28-10-08

De zin van het leven...

 

Je kan broeden rond de zin van het leven, dan zoek je met je verstand (je ratio) die zin en dan raak je niet verder: voor elk argument pro vindt het verstand wel een contra-argument ... Tenzij je bij zulke vraag de ratio laat voor wat ze is, niet denkt, gewoon om je heen kijkt, puur waarneemt en ja dat gebeurt via je eigen ogen, dat wel, maar dan ligt de zin overal voor het rapen. Kijken zonder dat ikje erbij te betrekken, gewoon wakker rondkijken en dat alleen.

We zijn het bewustzijn van de kosmos, de kosmos die zichzelf ontdekt, ziet. Dat beseffen schudt wakker en maakt je high.

 

Vinkenoog, de communicator nog altijd, verwoordt dat op zijn manier in volgend recent interview voor ATV:

 

Mooi is de scène in bovenstaand filmpje waarin de interviewer vraagt of hij met het ouder worden niet vaker aan de dood denkt. Enthoesiast roept hij uit: “ Ik ben zo benieuwd, zo nieuwsgierig maar ik wil best blijven wachten want het gordijn kan open voor een waanzinnige regenboog, het kan wit-zwart niks zijn, the void, de boeddhisten leren leven met de leegte, want wat doen wij? Wij vullen de leegte met woorden en boeken en onze aanwezigheid maar in de eeuwigheid zijn we zandkorrels natuurlijk. Maar in die zandkorrels zit ook het heelal, het heelal zit overal in elk woord in elke gedachte. Alles wat leeft is een geest die zich door moet zetten.

 

 

10:56 Gepost door doeterniettoe in Filosofie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leven, vinkenoog, filosofie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.