02-10-08

Help politie !!! Goed dat er camera's zijn ??

 

 Een vreemd filmpje dat de BBC onlangs uitzond rond twee Zweedse meisjes die de autostrade opliepen.. Het hele gebeuren moet de omstaanders hoogst vreemd zijn overgekomen. “We are the police” roept een agent ergens in het filmpje. Hij wil het meisje verzekeren niet meer te panikeren...

 

Hier dit verbijsterend filmpje:

 

 

Verbijsterend hoe hier alles met beeld én klank kon worden opgenomen en het gaat hier niet om een reconstructie. Wel zijn er beelden ingevoegd met reacties van betrokkenen achteraf. 

De M6 bleef die dag 4 uur gesloten door het hele gebeuren. Een paar dagen nadien werd in die buurt een man vermoord. Het meisje met de rode jas wordt daarvan nu verdacht. Haar zaak kwam reeds een keer voor justitie maar ze moet eerst een psychiatrisch onderzoek ondergaan voor de rechtszaak wordt verdergezet.

 

 

 

 Opeenvolging van de gebeurtenissen volgens de Zweedse krant Expressen

 

(automatische vertaling: Google translate)

 

Filmbeelden zijn tegenwoordig doorslaggevend in analyses van gebeurtenissen. Denk aan de recente assisenzaak rond de moord op Joe Van Holsbeeck. Camera's op zich zijn onschuldig, ze registreren. Zowel diegenen voor de camera als zij die erachter staan dragen morele verantwoordelijkheid of beter zouden die moeten dragen.

Dwingen camera's je in de richting van moreel verantwoordelijk handelen?  Zullen we moreel beginnen handelen gewoon omdat we bekeken worden?

Deze twee vrouwen alvast niet.

 

16:54 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cameracontrole, maatschappij, politie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.