22-09-08

Winehouse zwaar geflikt door echtgenoot....

 

Amy Winehouse hieronder 'in vrolijke tijden ' zoals ze zelf zei.

Amy hier gefilmd door haar echtgenoot die zweert op het leven van haar vriendin dat hij niet filmt. Filmpje dat wel (toevallig?) terecht kwam bij News of the World in juni 08 en later op You Tube:

 

 http://nl.youtube.com/watch?v=P9cUtCtDrHc

 

Is alle drek die een vedette meemaakt en moet ondergaan nieuwswaardig? Amy's talent staat buiten kijf maar dat maakt haar toch niet publiek bezit. Hoe laag gevallen moet je zijn om je partner zo te kijk te stellen? Je smeekt haar een lied te zingen. Je slaagt erin de scène te filmen: Amy vangt met de tekst aan maar blijkt hem tenslotte minder te kennen dan de naast haar zittende vriendin. Amy levert even aardig acteerwerk.  Het wordt geen gefilmd artistiek meesterwerk maar toch laat je (hoe?)het gefilmde bij de pers terechtkomen... Je zweert daarenboven op het leven van iemand dat je niet hebt gefilmd.

Winehouse heeft nadien publiek verklaard dat ze niet racistisch is. Dat kan best, haar wordt gesmeekt dit te zingen, zij lijkt bovendien stoned. Dat ze dat lied deels kent betekent niet dat ze racistisch is, anders zou het liggen zo ze dit publiek zong op een racistische bijeenkomst..

Wie een nazilied downloadt, is ook niet noodzakelijk een ss-er.


Vraag blijft wat voor een kerel een partner is die je zoiets lapt. Beseft hij dan zelf niet wat hij haar aandoet en hoe hij zelf overkomt? Zijn dit nieuwswaardige feiten of is dit het soort nieuws dat doet verkopen en bloghits maakt waardoor reklamegelden binnenlopen. Of is dit alles een constructie van de Winehousefabriek waardoor ze in het nieuws blijft. Elk nieuws over je is goed als er maar over je gesproken wordt, als je naam maar valt?


En intussen blijft het werkelijke nieuws ongeweten....Breekt dat andere nieuws toch open kunnen we onszelf daarvan afkeren we waren met ander nieuws bezig, plezanter..

Een democratie vereist evenwel goed geïnformeerde burgers.

09:00 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: amy winehouse, riooljournalistiek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.