20-09-08

Wordt 'Keulen 20/9' koren op de molen voor rechtspopulisten?

 

 

 

Het extreem rechtse 'congres' dat plaats moest vinden in Keulen (met onder andere Philip De Winter van VB) werd afgelast door de enorme druk van anti-rechtse betogers die zich verzetten tegen het rechts extremisme. Het anti-islamcongres in Köln was bedoeld de bouw van een moskee in de Keulse wijk Ehrenfeld te beletten.


Duitsland heeft ook zelf sterk geleden onder de nazitijd, vandaar dat pro-nazistische groeperingen er verboden zijn. Grote media-organisaties hebben tegelijk een massale campagne opgezet tegen rechts extremistisch geweld:

ngn-logo-header-440

  http://www.netz-gegen-nazis.de/

Over pro-Köln de organiserende partij:


lees ook:

http://www.nrc.nl/buitenland/article1991411.ece/Vesting_Keulen_verbiedt_omstreden_anti-islamcongresJe mag haast zeker verwachten dat dit nieuwsfeit hier haast zeker uitgesmeerd zal worden door het VB zelf dat nood heeft aan aandacht nu Jean-Marie De Decker met veel stemmen gaat lopen. Ook weten ze dat underdog spelen hen electoraal goed uitkomt. Enige ruchtbaarheid over De Winter's vastzitten in de metro kan bvb.electoraal missschien iets opleveren. Te vrezen valt dat hier in België dit verloop van de gebeurtenissen hen meer stemmen zal opleveren dan als het congres gewoon was doorgegaan.

Doorzicht in de methodiek van VB en hun programma is het enige dat de gewone man kan overtuigen dat het VB niet hun belangen behartigt. De gewone man (de toch economisch zwakkere) moet het hebben van solidariteit en daar past een slogan als 'eigen volk eerst' niet in.

Het VB is geen geslagen hond. Hun strategie is geslepen, doordacht. Met welk gezicht denkt FdW nu best te scoren? Met welke beelden hoopt hij in de media best over te komen?


Wie kent nog die scène toen VB-kopstukken de trap afkwamen na evaluatie van hun laatste verkiezingsuitslag " smile hé, cheese hé !!!!". Dat haalde ongewild de klankband en plaatst wat ze daarna vertelden in een ander daglicht. Je zag even hun werkelijkheid, ongespeeld, onopgepoetst, een werkelijkheid die ze niet willen tonen aan de gewone man...

 

 

18:58 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: racisme, islamofobie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.