18-09-08

'Wir haben es nicht gewusst', zijn we niet verantwoordelijk voor de wereld waarin we leven?

 

Eisenhower waarschuwde al in 1961 voor het imminente gevaar dat op ons afstevent, nee geen gevaar van buitenuit maar een van binnenin. 

Eisenhower, jammer genoeg profetisch, bij zijn afscheidsspeech in 1961:  

Soms valt bovenstaand filmpje weg vandaar ook deze versie (zonder onderschriften):

 

 

transcriptie van de volledige redevoering: http://coursesa.matrix.msu.edu/~hst306/documents/indust.htmlVolgend kernzinnen uit deze toespraak  kunnen niet genoeg worden benadrukt :


In de bestuursraden moeten we waken dat geen ongerechtvaardigde invloed wordt verworven, gezocht of niet,  door het militair industriële complex.

De mogelijkheid van een desastreuze opkomst van misplaatste macht bestaat en zal blijven bestaan. Slechts alerte en goed geïnformeerde burgers kunnen een geëigend samengaan verzekeren van het grote industriële en militaire verdedigingsapparaat met onze vreedzame methoden en doelstellingen... zodat de veiligheid en vrijheid  samen kunnen bloeien.


De Amerikaanse oorlogsindustrie ploegt intussen voort met hoogtechnogische vernietigingswapens - de industrie moet blijven draaien, het gaat om werkplaatsen weet je - desnoods maak je nieuwe vijanden of verhoog je kunstmatig de angst zodat de bevolking meer wapens eist... De wapenindustrie heeft een machtige lobby die haar mannetjes in het Witte Huis wel krijgt. En de oorlog wordt geprivatiseerd en vele firma's en hun personeelsleden verdienen intussen hun brood in de vernieling en kunnen dankzij oorlogen de mondjes thuis voeden....

Het enige wapen daartegen: een mondige en goed geïnformeerde bevolking die waakzaam is en voeling wil behouden met de realiteit. Dat kan alleen via  media die iets anders doen dan televisiewater spuien dat de hersenen blank zet.

 

Eisenhower sprak bij zijn afscheidsrede de vrees uit dat de mogelijkheid erin zat dat de naoorlogse militaire structuur een gevaar inhield. Het gevaar van een oorlogsstaat te worden, die oorlogen ziet als een wingebied, als een industrie. Via privatisering van de oorlogen kan je dan nog meer winsten doorsluizen naar privéfirma's (denk aan Blackwater bvb.). Bush heeft die (angst)droom (tot nu ongestraft) kunnen verwezenlijken.

Irak had niks met 9/11 te maken maar heel veel met olie en gaf de mogelijkheid je oorlogsindustrie te laten draaien. De nachtmerrie van Eisenhower verwezenlijkt....

Ter herinnering hier zegt Bush het voor een keer eens zelf dat 9/11 niets met Irak te maken had en WMD waren er niet. 

 

 

Hier nog een leugentje waardoor je je begint af te vragen wist Bush toch iets vooraf? Of moeten we blijven geloven dat alles wat niet klopt gewoon vergissingen, versprekingen zijn, verwarringen van dat ogenblik ?

 

15:05 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 9 11, bush, wapenindustrie, eisenhower, vs, oorlog |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.