04-09-08

Gedachtecontrole in een 'vrije samenleving' bestaat dat?

 

Volgend filmpje stelt dat het er is gewoon omdat de rijke elites kunnen doorgeven wat gepubliceerd mag worden en wat niet.

 

 

(Vraagje aan jou, beste blogbezoeker:

Zoals je misschien al zag, is hierboven een open spatie daar stond onderstaand You Tubefilmpje maar dan mét Ned. onderschriften. Daar had ik aardig wat tijd ingestoken maar ik vermoedde dat het voor sommige blogbezoekers nuttig kon zijn..De site waarop dat kon en die die ondertiteling bijhield blijkt intussen offline of verdwenen... Excuus daarvoor maar can't help it.

Kent evenwel iemand een programma dat je toestaat ondertitels te branden op flv files (open caption dus) zodat je niet 'in de shit' valt telkens een site verdwijnt, en je dus ook de mogelijkheid hebt bij het downloaden van een filmpje ook die Ned. Ondertitels die ik er dan juist heb opgezet mee te krijgen, wat bij closed caption niet kan. Een voordeel voor eenieder die graag dan onderschriften heeft. Je weet – dat even tussendoor- dat elkeen die dat wenst elk You Tube filmpje kan downloaden nl. via Real Player in I.E. Bedankt voor mogelijke tips. )

 

Wat ze hier stellen geldt voor de grote media al verliezen die aan invloed door de opkomst van het web en de zgn. burgerjournalistiek. Ook het feit dat tweewegcommunicatie nu kan binnen massamedia beïnvloedt;

Feit blijft dat kleine spelers (mini-spelertjes zoals dit 'schamele' blogje, bescheidenheid siert, niet?) weinig invloed hebben vergeleken met de Goliaths van de entertainmentindustrie. Nochtans kan je stellen dat ook de kleine spelers hun invloed hebben, tenslotte zetten ze een richting zetten. Richting die de massamedia met hun grote verspreidingsmogelijkheden kunnen pareren. Het net toont het 'denkende' hart van de samenleving Willen die massamedia zelf democratisch blijven moeten ze met die nieuwe trends rekening houden. Bovenstaand filmpje is dus slechts deels waar, de nieuwe media openen mogelijkheden en het valt te hopen dat ze een mondigere en beter geïnformeerde bevolking mogelijk maken, al valt dat te vrezen.

De nieuwste videogames en virtuele werelden draaien je een droomwereld voor en laat de bestaande ongelijkheid ongemoeid.

http://subtitle.in/w/5xm3gAILU90/MzQ_QOAfiMA

 

 

 

09:30 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media, tweewegcommunicatie, web, pers |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.