03-09-08

Hartkloppingen, niet meer dan dat?

De hartklop van het nieuws laat zich met de mogelijkheden van het net en de rol van You Tube daarin steeds beter aanvoelen. Amy Goodman (de gedreven journaliste van 'Democracy Now' waarover we het hier al vaak hadden ) werd eergisteren op de Republikeinse Conventie gearresteerd.

Boeiend bij het filmpje is de eindeloze reeks commentaren (die met de seconde nog groeit) onderaan  die als geen ander laat aanvoelen hoe betrokken mensen zijn bij zulke gebeurtenissen. Tegelijk ook lijkt  de aard van commentaren aan te tonen dat zulke gebeurtenis eenieder vooral in zijn bestaande mening bevestigt.

Hoe kom je tot verandering van standpunt? Kan je meestal wel echt nadenken vanuit de gegevens die aangeboden worden?   Of ben je een reactiebeest en is je antwoord op een impuls voorspelbaar en vandaar programmeerbaar?

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Now!

http://en.wikipedia.org/wiki/Amy_Goodman

 Het volgende gebeurde gisteren twee september buiten de conventie, nu al te vinden op het net binnen de alternatieve kanalen: Poor People's march. Zo gefilmd dat ook het geweld van de staat duidelijk tot uiting komt. Valt op omdat zulk geweld zo vaak verdoezeld wordt. Het embedded zijn van Fox news valt op binnen het filmpje. (Fox is een van de bekende spreekbuizen voor de Bush doctrine)

 

14:46 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: democracy now, web, commentaar, amy goodman |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.